/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    0
    Biri çocuk, diğeri huur çocuğu

    Biri ailesi dilenecek kadar fakir kalsa bile sağa sola molotof, taş sallamaz, çalışıp, okuyup doktor mühendis olur, kendine, ailesine ve ülkesine faydalı bir insan olur, diğerinden bir tak olmaz, dersleri asar, öğretmenlerini bıktırır, saygısızlık eder, büyüyünce de düzgün bir işi olmayan, sağa sola saldıran, kızlara laf atan, insanların tiksinerek baktığı bir maganda olur.

    Birinin ailesi 7 göbek fakir bile olsa çocuğuna kıyamaz, onu terörün kucağına atmaz, gerekirse döver ve kanlı bir gecede çocuğunu sokağa salmaz, salsa da sürekli olaylardan uzak dur diye çocuğunu öğütler. Diğerinin ailesinin umrunda değildir. Çocuğunu sokağa da salar, eylemlere de zütürür, molotof da attırır, alkış da tutar.

    Biri ne durumda olursa olsun devletine, dolayısıyla halkına terörle zarar vermez. Nesilden nesile hep ilerlemeye çalışır, çalışarak, uğraşarak zengin olur, diğerininse huur çocukluğu genlerine işlemiştir. Nesilden nesile hep taktan bir hayata, parazit gibi yaşamaya, zarar vermeye alışmıştır, yerinde sayar durur. Sürekli zavallı bir durumda kalıp acı çekecektir. Bunu değiştirmek istemez çünkü değiştirirse huur çocukluğu yapmak için bahanesi kalmaz. Fakiriz biz, döwlet bize bahmiyi der ve gizli gizli bu onu mutlu eder.
    ···
   tümünü göster