/i/Devlet

  1. 1.
    +1 -2
    işbu entry aşağıda verilmiş olan başlığa cevaben yazılmıştır ;

    her gibi mit yaptı diyenler

    Şimdi kardeş , birincisi ben babası dağda 9 yıl komando olarak gezmiş 14 tane kelle almış bir adamın çocuğuyum , ikincisi görüşüm mhp bunları da günahım kadar sevmem. Lakin her olay kendi içinde değerlendirilmelidir , ne her anti-akp olayını cemaate , ne de her ölümlü olayı terörizme bağlamak sığ görüşlülükten başka bir şey değildir.

    Savcıyı 7 saat rehin tutmuşlar , o zamana kadar 2 kere öldüreceklerini söylemişler ama öldürmemişler , savcının kafasından 3 vücudundan 2 kurşun çıkmış , eldeki donelere bakarsak adamlarda bunu yapacak züt yokmuş , içeride yatmayı planlamışlar onlar. Polis operasyon hatası yaptı bana kalırsa , kapıyı patlatmak bir kere birinci ofsayt , adamlar o anda sıkabilirdi savcının kafasına yani buradan anlayacağın üzere devletin savcıyı gözden çıkardığı aşikar. Nitekim ardından polis giriyor ve yaklaşık 50 el silah sesinden sonra operasyon sona eriyor , yani yaylım ateşi söz konusu , muhtemelen savcı da o kurşunlardan nasibini aldı.

    Şimdi gelelim komplo teorisinin temellendirildiği detaylara ;

    1-)Savcı Kiraz'ın korumaları yaklaşık 10 gün önce geri çekilmiş , kendisi savunmasız bırakılmış , koruması odada onu koruyabilir miydi bilinmez ama bu açık açık savcıyı hedef tahtasına oturttuklarının ve üstünü çizdiklerinin resmidir.
    2-)Savcı Berkin cinayetinde sona yaklaşan isimdi , 3 adet polisin resmi var fakat kimliği yoktu , olay mahalinde o gün bulunan polislerin kimlikleri için emniyet genel müdürlüğüne başvurdu ve tamı tdıbına 5 ay cevap alamadı , üsteleyince cevap geldi fakat bu sefer de kimlik tespitini yapacak kurumlar olayın üstünü kapatmaya çalıştı. Savcının ölürüm de bu işten dönmem düşüncesinde olduğunu düşünüyorum bir hukuk öğrencisi olarak , sonuç olarak da son çare devreye girdi.
    3-)2015 yılında bir gün tüm ülkede elektrikler kesiliyor , o gün bir savcı Türkiye'nin en büyük adalet sarayında rehin alınıyor ve hayatını kaybediyor.
    4-)Elektriklerin kegib olduğu , x-ray cihazlarının çalışmadığı (iddialar o şekilde) bir ortamda güvenlik hiç mi elle arama yapmaz , velev ki bu adamlar avukat olsa cübbe ile gelseler anlarım , görüntüleri inceleyen hakimlerden biri bugün teröristlerin sivil olarak giriş yaptığını belirtti , silah önceden sokulmuş olsa yine amenna , adamlar silahla Türkiye'nin en büyük adalet sarayına elini kolunu sallaya sallaya giriyorlar.

    Şimdi sen olsan şüphelenmez misin ? Ben kesin komplo var diyemem , en azından bu emri verenlerin bu vatanın evlatlarına bu kadar da hainlik edeceğini düşünmem , düşünmek istemem zira durum böyleyse vay bizim halimize. Benim şahsi kanaatim başarısız bir polis operasyonudur (umarım) , teröristler işin sadece rehin alma kısmını gerçekleştirmiştir (bu savunulacak bir şey değil analarını gibeyim onların) , polis savcının can güvenliğinden çok içeridekilerin öldürülmesi konusunda ısrarcı oldu sanırım. Aklıma gelen bir diğer soru da Çağlayan Adliye'sinin çevresinde hiç mi bir çatı yoktu da 6.kattaki bu savcı odasına bir keskin nişancı ile müdahale edilemedi.

    Çok uzun oldu ama özetle tam anlamıyla bir skandal , neresinden tutarsan tut skandal , ister komplo teorilerine inan , ister anlatılana inan , ister benim dediğim gibi bir düşünceye inan ama ne olursa olsun cidden çok büyük bir skandal bu.Bu olay bize aslında tamamen şansına yaşadığımızı gösterdi , bu ülkede günü sağ tamamlamak bile büyük lütuf bence.

    Allah yar ve yardımcımız olsun.
    ···
   tümünü göster