/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    0
    Hafızım beyler sorularınızı alayım .
    bak guzel kardesim islamda modern dunya diye birsey yoktur 1600 kusur yil once neyse simdide o rabbinin emirleri hayla ayni gakat bu konuda sunnetler ve su anki alimlerin gorusu nerdeyse ayni imkanin yoksa evlenmemek sunnetdir o donemdede bu donemdede .he sen diycen aga imkanim yok kardesim nasil imkanin yok ? Ailenle beraber yasiyosan al yengeyi yanina yine beraber yasa yine okulunu oku ailene sorsan bence bu zinadan daha hayirlidir der ki bence inanci olan herkez boyle dusunur .
    ···
    1. 1.
      0
      islamda modern dünya var demedim. uygulamada ve toplumda sıkıntılar var islam ne yolu önerir dedim.

      senin tek dediğin de imkanın yoksa evlenme sünnet bu. ben yukarda anlattım bak milyonlarca insan evlenmeyince toplum nasıl etkileniyor diye.

      aileyle beraber yaşamayı kabul eden kaç tane yenge bulursun şu dünyada?

      öğrenciyken nasıl evlilik hayatı yaşayacaksın kyk çiftlere oda mı veriyor?

      gelir olmadan sadece ailelerin yardımıyla bir evlilik ne kadar yürür, ne kadar sağlıklıdır?
      ···
      1. 1.
        -1
        Kardesim neye inaniyorsun bilmiyorum evet gunumuzde ve bu ülkede tabiki imkansiz boyle bi yenge bulmak yengeyi buldun diyelim ailen ve onun ailesi buna musade edecekmi oda zor onun icin evlenmemek simdilik ideal evet bizi bu hallere dusuren sistem utansin gencleri zorla zinaya haram iliskilere iten sistem .
        ···
      2. 2.
        0
        sistem utansın da o kadar islam alimi var yok mu söyleyecekleri bir söz bu duruma? evlenene kadar bekle demekle bitiyor mu bu iş?

        toplumda daha çok pislikler dönüyor, millet gizliden gizliye neler yaşıyor. sırf maddiyat yüzünden evlenemeyen, buna cesaret dahi edemeyen, terk edilen binlerce insan var. 30u geçtim adam 40ına geliyor belini düzeltemiyor. kadınlar da artık beklentilerini yükseltiyor. hele kendi de bir noktaya gelmişse evliliğin ön koşullarını arttırıyor, çıtayı yükseltiyor.
        ···
    2. 2.
      0
      1600 yıl önce neyse şimdide o diyor oğlum adam islam geri kalmış tak bir dindir islam ülkelerine baksana 1000 yıl geriden geldikleri için batılılılar tarafından gibiliyorlar gibtir et vur geç sen önüne gelene bu mallar gibi cennet huri hayali kurup bel bağlama boş şeylere
      ···
      1. 1.
        0
        islam geri kalmaz kardesim sen çok ileri gitmişsin
        ···
   tümünü göster