/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +10 -2
    Yavuz gibi padişah zor gelir panpa gaddar gözükebilir ama sadece işini iyi yapıyordu o kadar ve diğer şeylerde gözü yoktu padişahlıktan gelen zenginlik pek umrunda degil.
    ···
    1. 1.
      +6
      çok mütevazi olduğunu söylerler, hatta zafer sonrası başkente (istanbula) akşam karanlığında girermiş görünmemek için.
      ama yine de çok gaddar adamdı. ama bugünle kıyaslayıp düşünmemek lazım tabi.
      doğuda safeviler hiç rahat durmuyorlardı, hem osmanlı topraklarına saldırıyor, hem propaganda yapıyor hem de masum halkı öldürüyordu.
      safeviler alevili siyasal çıkarları için kullanmış ve sünni / alevi çatışmasını alevlendirmiştir. yavuz 40.000 aleviyi (muhtemelen safevi ajanı ve/veya tehlikeli olanlarını) tespit ettirmiş ve isimlerini kaydetmiştir. işte "40.000 aleviyi öldürdü" iddiası buradan gelir ama o kadar büyük çaplı kıyım yoktur kayıtlarda. Bunun amacı, safevi üzerine sefere çıkmadan önce arkasından emin olmaktı, çünkü çok sayıda halifesi (adamı) vardı safevilerin osmanlı topraklarında.
      ···
    2. 2.
      +6
      Kanuni parıltılı şeyler giyince ona da 'anana hiçbişey bırakmamışsın!' dedigi söylenir. dedigim gibi gaddarlıgı işini iyi yapması aslında alevilerin sevgi pıtırcıgı humanist şahı yavuzdan çok daha gaddardır yapmadıgı hainlik puştluk kalmamıştır sadece osmanlıya degil özbeklere de çok çektirmiştir. yavuz haddini bildirince savaştan cengden elini ayagını çekip kendini şiire gazele vermiştir sonra da bu imajla sevgi pıtırcıgı şah ismayil oluvermiştir.
      ···
    3. 3.
      +2 -2
      http://c11.incisozluk.com...k/11000/6/78846_o0add.jpg
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster