/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    Cok uzatmaya gerek yok politik ve siyasi gerginlikler olabiliyor komplo teorilerinede gerek yok ama herseye ragmen alinmasi gereken onlemler var.Ülke olarak disa bagimliyiz ve birkac saat elektirik gitti hayat felc oldu. Gunlerce surdugunu dusunun ve bu domino etkisi yapar. Sizlerinde aklina gelenler varsa paylasin.cok ufak bi bilgi hayat kurtarir.

    -Oncelikle şu elektirik kesintisinden dolayi bu aralar asansor kullanmayin.
    -Iletisim cok onemli o yuzden yedek bataryalar hayat kurtarabilir.
    -Elektrik kesintileri barajlarida etkiler bu yuzden evinizde mutlaka yedek su uniteleri olsun.
    -Aileden yada onemli kisi ve yerlerin numara veya adresleri bir kagida yazip cuzdaniniza koyun.
    -Kan grubunuzu ogrenin ve kucuk bir dovmesini yaptirabilirsiniz.
    -Sigara ic yada icme bir adet cakmak ve telefonlarda fenerde olsa sarj yiyecegi ve calinma riskine karsi kucuk cep feneri mutlaka tasiyin.
    -Yaninizda mutlaka nakit para bulundurun cunku o an para cekecek zamaniniz veya alternatifiniz olmayabilir.
    -Telsiz ehliyeti sinavina girip alabilirsiniz 17 agustos 99 u yasamis biri olarak bayramlarda dahi kitlenen sebekeler olasi bir siber saldiri yada afet durumunda yok olacak o yuzden telsiz hayat kurtarabilir. Belkide zukenberg bunu onceden gormus ve watsapp a internet uzerinden arama eklentisi koymustur.
    -Neyin ne zaman gelecegi ne olacagi belli degil her seyiyle cok sakat bi ulkede yasiyoruz bu yuzden arabaniz varsa mutlaka bi canta yapin ve sizi birkacgun ayakta tutacak su ve yiyecek kafein bazlı yiyecek icecek hatta iciyorsaniz sigara koyun. Kucuk cocugunuz varsa cocuk bezi gibi seyler ve ilk yardim malzemesi. Ozellikle istanbulda yasayanlar trafigin bile felaket oldugu zamanlarda bana sukredersiniz.
    -Olasi bir afet yada savas durumunda en onemli sey guvenli alanlardir kentler bu gibi durumlarda daha tehlikeli olacaktir saldirilarda merkezlere yapilir ve fabrikalardan uzak durmak gerekir. ormanlik alanlar piknik yerleri köy gibi yerler tercih edilmelidir. Kendiniz oturdugunuz yere gore gidebileceginiz yollar ve yerle ilgili bi harita cikartabilirsiniz.
    -Gunluk cikan gazeteleri takip etmeye calisin komplo teorilerine degil kendi akli mantiginiza gore hareket edin.
    -Uzun vadede salgin hastaliklar olabilir bu yuzden protein bazli iyi beslenilmesi gerekiyor ve maske takilmasi onlemi alinabilir.
    -Siviller icin devletin stratejik afet ekipleri var akut gibi ve yine cogu yerde siğinaklar olacak unutmayin radyoyu takip edin bi cep radyosu edinin. Telsiz boyle durumlarda hayatlar kurtarir. Frekanslara gireceginizden herseyin gercegini ogrenirsiniz.
    -Bu gibi durumda sıgınak ve guvenli bolge olusturmalisiniz bunun belirlemesini ailecek kararlastirin cunku hersey aniden gelisebilir ve unutmayin iletisim cokecek. Aile bireyleri farkli yerlerde olabilir. Notta birakabilirsiniz ama mutlaka bi Bulusma noktasi belirleyin.

    -nukleer bir saldiri olabilir. Havaya yayilan ışığı gorursunuz zaten ve ilk yapilmasi gereken camlardan uzak durmak ve ,yat kapan, örtün agzinizi burnunuzu olusacak tozlara karsi koruyun ve mutlaka daha sonra ciplak kalan yerleriniz el yuz ve saciniz dahil yikayin.
    Aractaysaniz motoru kapatin sirtiniz camlara donük olsun ve korunun yine ayni sekilde. Yolda yaya halindeyseniz cukur bulup yine yat, kapan,ortun yapmaniz gerekmekte.
    Aklima gelenleri yazdim ve yardimci olacagini dusunuyorum" O an" geldiginde hersey unutulur ilk olarak panik yapmayip sadece olay yerinde uzaklasip sakinlesmeye calisin bi sigara yakin ve dusunmeye baslayin.
    Allah yanimizda olsun insallah boyle seyler yasanmaz ama onleminizi alin derim.Ya olursa.
    ···
   tümünü göster