/i/Nostalji

eski değil eskiyemeyen konular
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    Birçok video oyunu ve arcade oyunları ek olarak çeşitli silahlar kullanır. Silahı ekrana doğrultup tetiği çekersiniz ve hedefi vurursanız patlar.
    Bu etkiyi yaratabilmek için silahların namlularında bir fotodiyot bulunur. Bu fotodiyot ekrandan gelen ışığı algılayabilir. Silah ayrıca bir de tetik düğmesi içerir. Fotodiyotun çıkışı ve düğme oyunu kontrol eden bilgisayara bağlanır.
    Aynı zamanda bilgisayar ekrandan da sinyaller alır. Eğer televizyonun nasıl çalıştığını biliyorsanız, dikey ve yatay yenileme sinyallerinin görüntüyü ekrandan nasıl oluşturduğunuda biliyorsunuzdur. Ekran bilgisayara hedefin yatay ve dikey konumu hakkında bilgi verir ve böylece bilgisayar da hedefin ekranda nerde olduğunu bilir.
    Bilgisayar, tetiğe basıldığında silahın hedefe doğrultup doğrultulmadığını anlamak için iki teknikten birini kullanır;
    1 ) Ekranı boşaltır ve sadece hedefi beyaza boyar. Eğer fotodiyot bir yatay yenilemede aydınlıktan sonra karanlık olduğunu algılarsa, bilgisayar silahın hedefe doğrultulduğunu anlar ve puanınızı arttırır.
    2 ) Ekranı boşaltır ve bütün ekranı beyaza boyar. Ekran beyaza boyandığında bütün ekranın izini sürmek daha uzun zaman alır. Bilgisayar, dikey ve yatay yenileme sinyalleriyle fotodiyottan gelen sinyalleri karşılaştırıken, fotodiyotun ekrandaki elektrik dalgasının ışığını ilk ne zaman algıladığını tespit eder. Yatay ve dikey yenileme sinyallerinin başlama anıyla fotodiyotun ışığı ilk algıladığı anın arasıdaki zamanı milisaniye cinsinden hesaplar. Bu sayı silahın ekranda nereye doğrultulduğunu bilgisayara söyler. Hesaplanan yer ile hedefin bulunduğu yer aynı yerse bilgisayar puanınızı arttırır.

    entryi silin modlar yeterli olmuştur sanırım bu bilgi
    ···
   tümünü göster