/i/Sinema

Sinema hayatı eşsiz kılar.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5
    20:ihtiyar Delikanlı / Oldboy (2003)
    Güney Kore'nin gurur kaynaklarından olan film, sert sahneleriyle ve çarpıcı gerçekleriyle sinir etmekte üst sıraları oynuyor.
    Rahatsızlık düzeyi: 7/10
    19:. Otomatik Portakal / A Clockwork Orange (1971)
    Alex'in unutulmaz karakterler arasına girdiği bu Kubrick distopyasında çarpıcı bir sistem eleştirisi izliyoruz. Karanlık bir gelecekte geçen öykü, bir yandan rahatsız edip bir yandan da kendine hayran bıraktıran bir eser.
    Rahatsızlık düzeyi: 7/10
    18: Mezarına Tüküreceğim / I Spit on Your Grave (2010)
    Tecavüze uğrayan genç bir kadın ve ardından gelen intikam öyküsü. Eziyet sahnelerinde izleyiciye bir nefret yükledikten sonra adeta izleyiciyi de işkence yapmak ister bir hale getirmesiyle dikkat çekmeyi başarıyor.
    Rahatsızlık düzeyi: 7/10
    17:Otel/Hostel
    Kendi hayran kesimini oluşturan bu işkence ağırlıklı filmde ekrana bakmak o kadar da kolay değil. Devam filmlerinin de bu konuda ilk filmden aşağı kalır yanları yok.
    Rahatsızlık düzeyi: 7.5/10
    16. Ölümcül Oyunlar / Funny Games (1997)
    Michael Haneke'nin sinirleri alt üst etmede epey başarılı bu filmini izledikten sonra tanımadığınız insanlara eskisi kadar güvenemeyebilirsiniz.
    15. içerde / À l'intérieur (2007)
    Bu bol kanlı Fransız filmi, türünün çarpıcı filmleri arasında gösteriliyor. insanların hayatta kalma ve intikam güdüsüyle nasıl vahşi canlılara dönüşebileceğini gözler önüne seriyor.
    Rahatsızlık düzeyi: 8/10
    14 Çarpışma / Crash (1996)
    Cronenberg sineması denilince akla ilk gelen iki unsur: Şiddet ve cinsellik. Crash de yönetmenin kendine has tarzını üst seviyelerde hissettirebilen yapımlardan biri olarak öne çıkıyor.
    Rahatsızlık düzeyi: 8/10
    13. Deccal / Antichrist (2009)
    Yönetmen Lars von Trier'in herkese hitap etmemesiyle bilinen yapımlarından birisidir. Kimileri için nedensiz bir filmken hayranları içinse tam bir başyapıttır.
    Rahatsızlık düzeyi: 8/10
    12. Dönüş Yok / Irréversible (2002)
    Tersine işleyen kurgusuyla dikkat çeken film, anlatmak istediklerini sert bir dille aktarıyor. izlenmesi kolay olmadığı herkes tarafından dillendirenler arasında.
    Rahatsızlık düzeyi: 8/10
    11. Silgi Kafa / Eraserhead (1977)
    Usta yönetmen David Lynch, sıradışı bu ilk filmiyle dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Diğer filmlerinde de görülecek rahatsız edicilik unsurları yönetmenin tarzında belirleyici rol oynayacaktır.
    10. Kanlı Tecavüz / The Last House on the Left (1972)
    Nam-ı diğer "Soldaki Son Ev"in 2009'daki uyarlaması da kendisi kadar rahatsız edicidir. Sinir bozucu bir işkenceye neden olanlar yaptıklarından daha kötü bir işkenceye maruz kalırlar.
    Rahatsızlık düzeyi: 8/10
    9. itiraf / Nymphomaniac (2013)
    Lars von Trier'in -ülkemiz de dahil- pek çok ülkede yasaklanan filmlerinden. Cinsellik ve şiddet yine bir arada.
    Rahatsızlık düzeyi: 8.5/10
    8. işkence Odası / Martyrs (2008)
    işkencenin en tepe noktası tabi ki ölüme en yaklaşılan andır. Peki bu "an" gereğinden fazla sürerse?
    Rahatsızlık düzeyi: 8.5/10
    7. Hilkat Garibeleri / Freaks (1932)
    Kült filmler arasında kendine yer edinmeyi başaran Freaks, dış güzelliğin önemine vurgu yaparken rahatsız ediciliğiyle bu tür listelerde her zamanki yerini koruyabiliyor.
    Rahatsızlık düzeyi: 8.5/10
    6. Salo Ya Da Sodom'un 120 Günü / Salò o le 120 giornate di Sodoma (1975)
    Pek çok ülkede yasaklanan filmlerdendir. Devamlılık gösteren işkenceler sebebiyle izlenmesi pek de kolay değil.
    Rahatsızlık düzeyi: 9/10
    5. Gece ve Sis / Nuit et brouillard (1955)
    Gördükleriniz gerçek. Bunlar yaşandı. Nazilerin yaptığı soykırımın içler acısı görüntüleri. insanların ne derece korkutucu olabileceğinin kanıtı niteliğinde bir kısa belgesel. Gözyaşlarınızı tutmak o kadar kolay olmayacak.
    Rahatsızlık düzeyi: 9/10
    4.insan Kırkayak / The Human Centipede (2009)
    Olur da izlerseniz yüzlerce kişiden oluşan film ekibinin neden böyle bir hikayeyi tercih ettiklerini anlamaya çalışırsınız. Neden?
    Rahatsızlık düzeyi: 9.5/10
    3. Yamyam işkencesi / Cannibal Holocaust (1980)
    Bir grup belgesel ekibi, yerli kabilesini filme almak ister. işler farklı şekilde gerçekleşir ve yamyamlığın tam olarak ne olduğu görülür. Gerçek ölümler olduğu iddiasıyla hakkında davalar açılmıştır.
    Rahatsızlık düzeyi: 9.5/10
    2. Ölümle Yüzyüze Gelmek / Faces of Death (1978)
    "Hayat güzel midir?" sorusuna şu an "Evet" cevabını veriyorsanız bu filmi izledikten sonra uzun bir süre "Kesinlikle hayır" cevabını vermek isteyebilirsiniz.
    Rahatsızlık düzeyi: 10/10
    VE FiNAL KESiNLiKLE iZLEYiN BEYLER
    1. Bir Sırp Filmi / Srpski Film (2010)
    Cinselliğin ne kadar şiddet içerebileceğini hayal gücünüzde canlandırın. Çıtayı sürekli arttırın. Eğer bu filmi izleyecek olursanız hayal ettiklerinizin bu filmdekinin yanına bile yaklaşamadığını göreceksiniz.
    Rahatsızlık düzeyi: 10/10
    ···
   tümünü göster