/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +34 -6
    merhaba beyler, sevgili küçüklerim ve saygıdeğer büyüklerim;kisaca panpalarim. başlıktaki soruna örneklerle ve maddelerle çözüm getiriyorum.

    --Öncelikle 31ciler gelin size 2 çift lafım var baslığını görmeyen görsün, duymayan duysun.Özgüven ekgibliğinin en büyük kaynaklarından biri 31 panpam açıklamis yazmiyorum.
    --burada bulunan cogu yazar asosyallikten gibayet eder.eli kız eline değmemiş, konuşmayi bile beceremeyen panpalarim vardir, dogrudur.asosyalligi de yenicez, biraz zaman ayirin.

    1-asosyalligi yenmek için bir yerden baslayacaksiniz. direk gidip bir kizla konusmaya calişirsaniz bocalayabilirsiniz.Öncelikle cevrenizde sık kullanmadığınız bakkal, market,kafe tarzi yerleri tespit edin. Yeni bir hayata baslıyorsunuz.Her sabah bakkala girerken "kolay gelsin,iyi gunler, gunaydın" tarzi cumleler kurun, kafe calişani cay getirdiğinde tesekkur edin ve gülümseyin. Diyaloglara gecmeye başlayin bundan korkmayin.

    2-korkularinizin ustune gidin.bir kizdan hoslaniyor ve acilamiyorsunuz örneğin. lise birdeyken yasadım bunu. çok cekingendim ve aylarca sınıftaki bir kızdan hoslandim. gittim ve senden hoşlaniyorum dedim. arkasını dönüp gitti bir sey demeden.o zamanlar çok üzülmüş, hatta aglamiştim ama şimdi şu yasima gelip gecmişe baktigimda tesekkur ediyorum o kiza. korkumun ustune gittim ve artik hoşlandigim kizlara açilmakta tereddut etmiyorum. tecrube kazandim. Tecrube kazanmaktan korkmayin.

    3-Bilgisayar ve telefona daha az vakit ayirin.bir gün içinde ne kadar az konuşursaniz o kadar diliniz konusmama egilimi gosterecektir. evet sanal dünya size cekici gelebilir ama ona hapis olursaniz asla kiz eli tutamayacak;ferreye mahkum bir hayat sureceksiniz. Hayatinizi pic etmeyin.

    4-Bir iş bulun. Okul sonrası, part time isler garsonluk, paket servisçiligi, kasiyerlik,anketörlük;kisaca insanlarla diyaloga rahat gecebileceginiz bir is bulun. onceleri korkacak, beceremem diyeceksiniz.ama korkularinizin ustune gitmenizi boşuna soylemiyorum beyler. Zamanla alisip hem para kazanicaksiniz hem de diksiyonunuzu, insanlarla iletisiminizi kuvvetlendireceksiniz.

    6-kendinize hobi bulun. Benim hobim yok demeyin. Geçen seneye kadar basketbolu tiye alır, giblemezdim hic. Simdiyse hemen her gün çıkıyorum. Kendinizi gelişrirebileceginiz hobiyi bulana kadar pes etmeyin. Girişkenliliginizi artiracaktir.

    7-cıkın gezin. temiz hava girsin ciģerlerinize. sabahlari,akşam üstü sevdiginiz dostla bazen gece yarısında dolaşin. cekirdek citleyip muhabbet edin.

    5-benden bir taktik veriyim size. örnegin bigibletle gezerken bugün sapkasindan kahvenin eski mudavimi oldugu belli bir amcaya selamun aleykum dedim ve bildigim bir yerin nerede oldugunu sordum. tarif etti ve dayiyla biraz konuştuk ayrildim. Iletisimimi kuvvetlendirmek için yaptim.Yer tarifi sorun, parkta yalniz takilan bir abi vardir gidip halini hatrini sorun. Kisacasi dertlerine ortak olun insanlarin
    Bkz: hayatın acımasızlığı vurmuş seni be murat abi

    Son olarak-gülümsemeyi öğrenin. sahte olsa bile guler yuzlulugunuzu hic kaybetmeyin. sevmez kimse asık suratlilari. hayata pozitif yaklaşin, hayallerinizin peşinden koşun. Birakmayin dostlarim hayatı bu hayat güzel. kiymetini bilin dogayla ic ice mutlu yaşayin. sevgilerimle

    Dipnot:az insan taniyin ama öz insan taniyin.
    Dipnot2:imkansiz diye bir sey yoktur, insan kendi kafasinda yaratir imkansizi.notoxarfpanpama tesekkurler

    Edit:yazmayi unuttugum bir baska sey var.

    8-hayalleriniz olsun. ulasmak isteyeceğiniz hayalleriniz.bir insan hayaline kavusunca artik zevk almaz ama siz hayaller kurmaktan, hayali gercekleştirmekten ve mutlaka yeni hayaller kurmaktan vazgecmeyin. hayallerle ilgili
    Ahmet şerif izgören hocanin-avucumuzdaki kelebekvideosunu bulun izleyin mutlaka.
    ···
   tümünü göster