/i/Tespit

  1. 1.
    +4 -3
    bu gerçeği dişi penguenlerle ilgili bir belgeselde öğrendim.

    erkekler nasıl ki, kerhaneye gidiyor parasını ortaya koyup kızı gibiyorsa penguenlerde de aynı durum var.
    penguenlerin yaşadığı bölgede en zor bulunan şey çakıltaşı ve yuvalarını yapmak için bu çakıltaşlarını kullanıyorlar. dişi penguenler gidip erkeklere kur yapıyormuş. ayarttıkları erkeklerle sevişip karşılığında çakıltaşı alıyormuş. erkekler, seviştikleri dişilere verebilmek için çakıltaşlarını bulup biriktiriyorlarmış.

    bazı dişi penguenler çok yosmaymış, gidip erkeği azdırıyorlarmış erkek öylesine etkileniyormuş ki, nasıl olsa sevişeceğiz diye çakıltaşlarını veriyormuş, dişide çakıltaşlarını alıp sevişmeden uzaklaşıyormuş.
    ingiliz bilimadamı bir dişi penguenin hiç bir erkekle sevişmeden tam 62 tane çakıltaşı topladığını görmüş.

    insan alışverişinin aynısı bizde kıymetli olan para, onlarda çakıltaşı rollerde aynı, çakıltaşlarını toplayan erkek, vücudu karşılığı o çakıltaşlarını erkeğin elinden alan dişi...

    dünyada bunun pek çok örneği var peki ama neden?

    kadınların buna çünkü erkekler aptal diyeceğini tahmin ediyorum. öyle olsaydı erkek, o paraları çakıltaşlarını yiyecekleri bulup biriktirmezdi demek ki neden bu değil.

    ne o zaman ?
    niye bir erkek sevişmek için kadına para vermeye hazırdırda kadın sevişmek için para vermediği gibi üstüne para alır? bu nasıl bir dengedir ki aptallık erkeklerde, huurluk kadınlarda kaldı?

    bana göre erkek bir kadından sadece vücudu isterken, kadın aşk şefkat güç güven istiyor, bununlada kalmıyor, hep daha fazlasını istiyor. bunlar azalınca da çakıltaşı turlarına çıkıyor ya da...

    dişi ne olursa olsun erkeğe güvenmiyor, her şartta kendisini ve yavrusunu güvence altına alacak kadar çok çakıltaşı biriktirmeyi amaçlıyor.
    ···
   tümünü göster