/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2 -3





    Merhaba arkadaslar ben unlu fizikci Albert Einstein'in soforuyum.Kendisine bu kadar benzedigim icin beni gorur gormez bu isi teklif etmisti ben de seve seve kabul etmistim.

    Profesor ile yillarca beraber seyahat ettik ,yedigimiz ictigimiz ayri gitmezdi.Sehir disina,markete,hamama,konferanslara beraber giderdik.

    Yine bir gun bir fizik konferansina gitmek uzere yoldaydik.Profesore konferansta hangi konulari anlatacagini sordum.Bana 2 konu soyledi.Dusundum ki bu iki konuyu ben defalarca dinlemistim ve profesorun anlatacaklarini harfi harfine biliyordum. Bunun uzerine profesore dusuncelerimi ilettim."Profesor,yillardir sizinle konferanslariniza geliyorum ve sizi dinliyorum.Ozellikle bu iki konu hakkinda sizin anlatacaginiz seyleri sirasiyla ekgibsiz biliyorum."

    Profesor bana "Tamam o zaman.Zaten bana cok benziyorsun.Paltolarimizi degistirelim.Bugun sen kursuye cik ve konferansi sen yap.Ben de arkadan seni izliyim."

    Profesorun bu teklifi beni cok heyecanlandirdi fakat hemen kabul ettim.

    Paltolarimizi degistirdik.Kursuye ciktim ve konferansi profesorden farksiz bir sekilde tamamladim.

    Yalniz sonlara dogru en onde oturan bir adamin dikkatli ve saldirgan bakislarini farkettim.Daha sonra yuzundeko ifadeden benim profesor olmadigimi anladigini anladim.Soru sormak icin el kaldirdi ,soz verdim.Bana profesorun daha once anlatmadigi bir konudan bir soru sordu.Amaci sizin de dusundugunuz gibi beni rezil etmekti.

    Soruyu sessizce dinledim ve yavasca suyumdan birkac yudum aldim.O sirada adamin bir elini ceketinin cebine sokarak zafer edasiyla gulumsemesini izledim.Salonun sessizligini oksurukle karigib gulme sesleri bozdu.Bes alti saniye suren bu hal yerini tekrar sessizlige birakti.

    Gulumsedim ve olumcul ayari verdim:

    -Sordugunuz soru o kadar kolay ki bunu en arkada oturan soforum bile aciklayabilir.

    dedim ve profesoru kendi adimla kursuye cagirdim.Profesor aciklamayi yapti ve salon alkislara boguldu.

    "Tesekkurler" dedim ve profesorle kapiya dogru salonun arkasina yurumeye basladik.O sirada omzumun arkasindan baktigimda adamin mosmor oldugunu gordum.Suyundan birkac yudum aldi ve insanlari ittirerek cikisa yoneldi
    ···
   tümünü göster