/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    Bir insan nie agib olur yada niye birini sever ona gonul verir sordunuzmu hic kendinize?ben sordum.ilk basta cevap veremedim sonra kafamda birseyler belirmeye basladi.ya gormek istedigimiz ama goremedigimiz ilgiyi ondan gorebilecegimizi dusunduk yada kendimizde olmayan ozellikeri onda gorduk ve birlikte olursak ikimizin birbirini tamamlayacagina inandik.ben ondaki bakislari gordum. bakarken gozlerinin icinin guldugunu.hic kimsede boyle bisi gormemistim herhalde.o yuzden beni ilk bakislari etkiledi.o bakislari o gulen gozleri gordukten sonra dusunceleri pek umurumda degildi aslinda. benim hakkimda veya herhangi bir konuda. nede olsa ona agib olmustum. agib olmak karsilikli bir duygu degildi sonucta.tek tarafliydi. bosuna platonik ask diye birsey cikarmamislar.tek tarafli agib olunmasaydi neden platonik ask diye birsey cikarsinlardi ki sonucta.
    Nie cikarmislar ki platonik ask diye bir seyi. dusunsenize boyle birsey yok.siz ona agibsiniz ama o size degil. olay direk olarak sizin icinde biter.o bana agib degilse bende onq degilim. kahrolsun platon! boyle bir seyi cikardigi icin lanet ediyorum bazen bu adama. kafamizi karistirmaktan baska birsey yapmiyor:)
    Kalp evet diyorsa bir kisiye beyin ona ne kadar engel olabikir ki?surekli derler kalp ile beyin ayni anda calismaz diye ama bilmezler ki kalp her zaman beyine sozunu gecirmistir. mesela unatamadiginiz biri var. beyin her defasinda onsuz da olabileceginizi soyler ama kalbiniz onu unutmaz. asla ordan cikaramazsiniz. beyin ona hangi cezayi verirse versin o her zaman kalbinizin ufakta olsa bir kosesinde sakli kalcaktir.ve her defasinda beyninize soz gecirecektir. cunki siz her defasinda kalbinizin sozunu dinleyeceksiniz. beyninizin degil. nedem mi cunki siz egosu yuksek bir insan degilsiniz. egosu yuksek insanlar cogu zaman mantigini yani beynini kullanir. aslinda en guzelidir beynini kullanmak. cogu zaman ne ask acisi cekersiniz nede yaptiklarinizdan pisman olursunuz. cunku pisman olmak kalbin isidir. beynini kullanan insanlar kolay kolay pisman olmazlar. dedigim gibi pisman olmak kalbin isidir.
    Beynini kullanan insanlar genelde daha mutludur cunki onlarin kalbi kolay kolay kirilmaz. kalbi kirilmayan insanin morali yerindedir ve moral beynin sarj olmasi icin en iyi etkendir. morali bozulmayan insanin her turlu cikar yolu vardir. beyin her turlu olumsuzlukta bile bir yol gosterebilir insana. oysaki kalp oyle mi?en ufak bile bi olumsuzlukta tuh tuh vah vah!
    insanlar bazen mecbur birakilir beyinlerini kullamaya. cunki ne zaman kalplerini kullansalar ya terk edilmislerdir yada en guvendikleri insandan bir kazik yemislerdir ve o zaman gerceklerin farkina varmislardir. bazilari icin ise aliskanlik olmustur kazik yemek ve terk edilmek iste onlar kalbiyle dusunenlerdir.biz halk arasinda onlara kisaca yufka yurekli diyoruz. cunki onlar hic bir zaman sonuc gozetlemezler. sonucu ne olursa olsun karsisindakinin cikari icin didinip dururlar. yeterki yardim ettikleri insan basarili olsun yeter.
    Yufka yurekli insanlar kalbiyle dusunen insanlardir. asla bir cikar gozetmezler. iclerinde fesatlik yoktur. oysaki beyniyle dusunenler oyle mi? Beyniyle dusunenler kiskanctir, icleri fesattir, karsisinda ki insanin mutsuzlugu ile bile mutlu olabilirler. egoist tavirlari burada da meydana cikar. karsisindaki bassrisiz oldukca kendini ondan ustun gorurler ve sadece egolarini tatmin ederler. oysa ki bilmiyorlar ki kalbi ile dusunen insanlar onlardan daha ustundur!
    Neden mi? Onlar hic bir zamanlar kendi cikarkarini dusunmezler, baskalarinin mutsuzluguyla mutlu olmazlar. aksine onlara destek ve yardimci olurlar. tokezledikleri yerlerde onlara kol kanat gerip onlari bu basariya inandirirlar. kendi egosunu dusunmeden hareket ederler. cunki onlar basarili olursa her konuda insanliga bir parcada olsa katkida bulunurlar.ama su bi gercek ki egosu yuksek insanlar daha cok bassrili olmustur su hayatta. cunki onlar en yakinlarinda asla bir kazik yememistir.
    Ama su bi gercek ki egoist insanlar genellellikle mutsuzdur. cunki cikarlari ugruna kendilerini mutlu edecek insanlari hayatlarindan cikartmislardir.

    okuyanlar çugulasalarda gibleri saolsun malum o kadar yazı okunmaz mk :D
    ···
   tümünü göster