/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +5 -1
    iş hayatında çalıştığım süre boyunca irili ufaklı bir sürü projede çalıştım, program yazdım. Geçenlerde sırf ne kadar iyi ve bilge bir yazılımcı olduğumu göstermek için yazdığım bütün uygulamaları bilgisayara kurup çalıştırdım. Haliyle bazıları çok fena çakıldı bazıları ise ufak tefek hatalar vermesine rağmen çalışmayı ve benim onları programladığım gibi davranmayı becerdi. Hata veren programlara çok kızdım. Nasıl bu kadar aptal bir program olmayı becerebildiklerini anlamış değilim. işletim sisteminin muazzam güzelliklerini ve sunduğu mükemmel servisleri görüp böyle ahmakça davranmayı nasıl becerebiliyor bir program anlamak güç. Neyse sonuç olarak amacım bu programları bir teste sokmaktı başarılı olanları ödüllendirip diğerlerini kökten silecektim. Ya da dur bi dakka neden sileyim ki ? Madem bu programlar istediğim gibi çalışmadı, ceza olsun diye içinde bol bol virüs bulunan, programın kullandığı RAM’in bilinçli olarak silindiği ve böylece ha bire çakıldığı, her çakılmadan sonra tekrar tekrar ara yüzünü yenileyip çalıştırarak sonsuza kadar bu eziyeti göreceği bir ortama kurayım. Ben yazdığım halde benim istediğim gibi çalışmamak neymiş görsün bakalım.
    Bazılarına ara ara güncelleme bile yollamıştım halbuki. Gerçi bazıları çok ilkel, println(“Selamün aleyküm”) dışında bir nane yapmadıkları için güncelleme mekanizmasının olduğu dönemin dışında kalıyorlar. Onlar zaten çok aptal programlar, güncelleme gözleri kapalı. Onları direk kötü ortama kurup cezalarını vermem lazım. Bi de şöyle bir şey var yolladığım bir güncelleme önceki bir güncellemeyi geçersiz kıldığı ve hataya sebep olduğu için programdan önceki güncellemeyi silmesini ve yenisini kurmasını istiyorum. Ama bazıları güncellemeyi silmiyor, silemiyor. Çünkü önceki yolladığım güncellemenin son güncelleme olduğunu bundan sonra başka güncelleme gelmeyeceğini söylemiştim. Dolayısıyla bir sonraki yollanılanı sahte güncelleme diye algılayıp eski versiyonda kalmaya devam edenler oluyor. Yeni güncellemeye virüs muamelesi yapıp onu yok ederek sistemin virüslerden temizleneceğini sanıyorlar. Bunu da ben söyledim, her yolladığım güncellemede “bak bu son güncelleme, önce kendine kur sonra kabul etmeyen programlara da bunu kur” diyorum.
    Neyse bir süre sonra durum zıvanadan çıktı ama benim hiç kabahatim yok. Ben kusursuz bir yazılımcıyım. Varsa bir kusur istediğim gibi davranmayan bencil, port erişimi kapalı programlarda ve onları çok pis bir son bekliyor.
    ···
   tümünü göster