/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +7 -1
    Bu haritadan Diyarbakır, Batman, Ağrı, Şırnak, Hakkari, Siirt, Mardin, Tunceli ve Vanın bir kısmı çıkar at gitsin buralarda yaşayanların hiçbir gibime faydası olmadı o zaman da hepsi kendi devletini kurmak için uğraşıyordu savaştan istifade ederek. Oralardan savaşmaya gidenlerin çoğunluğu o bölgede yaşayan Türkler ve askerlerdir. kürtler Çanakkale de savaştı lafı da külliyen yalandır.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      ahahaha ulan dersim okuma yazma oranı en yüksek illerden biri gayet temiz insan gibi insan bi halkı var
      hiç gittin mi? yok. kaç dersimli arkadaşın var? 1
      o zamanlar tabi uçaklar falan hazırda bekletilmiş kürtler kaçmış amk ahahah
      ulan bütün azınlıklar devlet kurarken kürtler yanınızdaydı tek cephe olmayan çanakkalenin dışında savaştılar bunun karşılığınıda dersim katliamı gibi katliamlarla aldılar
      hadi çüküleyin
      ···
    2. 2.
      0
      Olmayan Tarih bilginle hava atmaya gelmişsin. Biz burada okuma yazma oranını tartışmıyoruz. Benim yazdıklarımla senin yazdıkların arasında da bir bağ kuramadım. Osmanlıya gidelim mi isyan edenlere bakalım mı , acaba kimlermiş ? Anadolu işgal altındayken zararlı cemiyetlere ne demeli ? Kürt Teali Cemiyeti gibi ve diğerleri bunlar hep vardı. Senden ayrılmak isteyen adam gelip sana niye yardım etsin ? Haklısın Çanakkale de savaştık ama karşı cephelere de siz ingilizlerin yanında savaştınız.
      ···
   tümünü göster