/i/Saçmalamaca

Bu altincide saçmalamak serbest !
  1. 1.
    +3
    bak işte senin gibiler yüzünden çok aşağılık bir ırk gibi görülüyoruz. daha ibni sinanın fars olduğunu bilmiyorsun gelmiş ne diyorsun. allahını seviyorsan sen cevap verme,ve kendi iyiliğin için bunları avrupada söyleme. daha da yerin dibine sokma bizi.
    ···
    1. 1.
      0
      Bak arkadaşım bana burda ibni-i Sina nın Türk olup olmadığına dair bir tartışma başlatmaya zorlama. Zaten bu olaydanda öte gidemiyorsun belliki

      "ibni sina'nın hemedan'da eski türbesindeki kemiklerinin, yaptırılan yeni anıtkabire taşınırken kafatasından çekilen fotoğraflar 1969 yılında said nefesî tarafından ankara tip fakültesi tip tarihi kürsüsü başkanı prof. dr. feridun nafız uzluk'a gönderilmişti. o da ibni sina'nın kafatasına ait bu fotoğrafları bunlar üzerinde antropolojik araştırma yapması için türk tarih kurumu'nun o zamanki başkanı prof. dr. şevket aziz kansu'ya göndermiştir. bu alandaki çalışmaları uzun tetkikler neticesi tamamlayan prof. dr. şevket aziz kansu bu çalışmalarının neticesini 1976 da ankara'da düzenlenen viii. türk tarih kongresi'ne bir bildiri olarak sundu. bu bildirisinde prof. dr. şevket aziz kansu'nun vardığı neticeleri kısaca şöyle özetlemek mümkün:

      1- ibni sina'nın kafatası, fotoğraflarına dayanılarak yapılan antropolojik incelemeler neticesi büyük deha sahiplerine ait kafataslarının bütün özelliklerini taşımakta ve 57 yaşında öldüğünü göstermektedir.
      2- kafatasına alt bu resimlerin antropolojik incelemeleri ibni sina'nın ârî veya sâmî (irani veya arap) ırkına değil de türk ırkına ait olduğunu göstermektedir"

      ibn-i sina ırk olarak Türk tür
      annesinin köyü afşena'nın bir türk köyü ve kabilesidir
      şamanoğullarının bir türk devleti olarak bilinir.

      Gidip wikideki bilgilerin ile konuşma lütfen
      ···
   tümünü göster