/i/Kurmancî

Tû bi kurmancî dizanî?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +6 -3
    dün akşam yaşadığım olayla bu fikrin kesinlikle doğru olduğunu düşünüyorum.

    dün akşam bi evime dönüyordum, yaşadığım mahallenin aşşağısında kürt mahallesi var, eskiden mahalle maçları falan yapardık aq kayhan derbisi. neyse o mahalleden geçiyordum, bi düğün gördüm. bi bakayım bunların düğünleri nasıl oluyormuş diye. vay anasına kafa attığım, adamlar keleşleri çıkardı, biji serok merok bi başladılar, hemen kaçtım aq.

    neyse, duymuşsunuzdur belki, denizlide bir olay oldu. yaşar kopuk diye bir adam vardır. fabrikatör. google'a yazarsanız bulursunuz. bu adam şu an hapiste ve nedeni bir çingene çocuğunu öldürdüğü için. olayı anlatmıyım çok uzun, araştırırsanız bulursunuz zaten. şimdi bizim bu kopuk yaşar çocuğu öldürüyor ve çingenler bu adamın yaşadığı köyü basıyor ve evini yakıyorlar, köyün dıbına koyuyorlar. yakında fabrikasını da yakacaz demişler vesaire. (kop-mer)

    işte bu çingenler bu kadar deli huur çocuğu olduğu için kürtleri çok güzel hallederler gibi geliyor. yıllardır onlar bizi bize düşürdü şimdi de biz birilerini birilerine düşürelim aq. didişsinler gibtir olup başka ülkeye giderler, bizde kendi halimize bakarız. ha olmadı ülkenin dıbına koyarlar. biz de izlandaya kaçarız, oranın kürdü, suriyelisi de biz oluruz..

    beyler her türlü plan hazır. ben uygulayalım diyorum
    ···
   tümünü göster