1. 1.
    +9
    gençlerimiz heyecanlı, hepsi birer üniversite adayı bazı arkadaşlar soruyor hocam sınavda en insani ihtiyacımız sıçmak yasaksa ne yapılmalı, neler yapılmamalı, bu işin püf noktası nelerdir? bununla ilgili birkaç tavsiyede bulunacağım.

    1- sınav sabahı, sıçmak için kendinizi zorlamayın ne kadar önlem alırsanız alın, akacak tak zütte durmaz

    2- büyüklerinize zütünüzü okuyup üfletin, gerekirse tekkeye gidip hacetlenin. ilahi kudret takunuza dur desin.

    3- sınava giriş esnasında güvenlik görevlisine zütünüzü elletmeyin, bu züt loplarınızın titremesine ve takların uyarılmasına sebep olacaktır.

    4- sakın ola sinav esnasnda osuruğunuzu tutmayın, gerekirse bangır bangır ossurun. geleceğiniz bir ossurukla sönüp gitmesin, bağırsaklara ve züte gereken önemi verin.

    5- yan masada gümbür gümbür soru çözen bin sizi strese sokabilir, buna mütakip stres karın ağrısı yapabilir. bu durumda taşşaklarınızı avucunuzla sıkıp 5 saniye aralıklarla bırakın, ağrı yönü taşşağa kayacaktır taşşak ağrısı kısa sürelidir hemen geçer.

    6- takunuzun geldiğini hissettiğinizde elham ve fatihayı 5 kez okuyup yerinizde zıplayın. büyük bir huşu içinde rahata ereceksiniz.

    7- eğer durum gerçekten vahimse, ösym nin dağıttığı şekerleri tıpa niyetine zütünüze sokabilirsiniz.

    8- bunların hiç biri fayda sağlamıyorsa, sınıfın köşesine geçip gümbür gümbür sıçın. unutmayın sıçmak sizin en temel hakkınız.

    kolay gelsin. allah yar ve yardımcınız olsun.

    (bkz: ygs sınavında zangır zangır sıçtım)
    ···
   tümünü göster