/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    Biraz da TÜRKLÜĞÜ hatırlasanız, Uygur Türklerini, Kerkük Türkmenlerini, Kırım Türklerini bir kere de TÜRK olsanız TÜRK'E karşı olmasanız. Her şeyi olursunuz ama bir TÜRK olamazsınız.
    ···
    1. 1.
      -1
      Uygur Türklerinin öldürmesinin sebebinin ayrılıkçı hareketleri olduğunu bilsen . Hani nasıl siz bir PKK ' dan sebep tüm Kürtlere baskı uyguluyorsanız aynı mantık
      ···
    2. 2.
      +1
      isyan eden pekakalı kürtle Uygur Türkünü bir mi tutuyorsun sen yoksa pekakalı olduğun için mi böyle diyorsun ?
      ···
      1. 1.
        0
        Entrylerime bak . PKK ' lı gibi mi gözüküyorum ? Sen Uygurların ABD ' den destek alıp ÇHC ' den ayrılmak için bu faaliyetleri yaptığını bilmiyorsun tabi . Bir arkadaş vardı Uygur meselesini çok iyi açıklamıştı . Keşke onu okuyup ders çıkarsanız .
        ···
      2. 2.
        0
        Ben o arkadaşın yazdığını bulurum ve bilmediğim varsa bilinçlenirim, öğrenirim. Herkes Türke, Türklüğe karşı neden kin besliyor ? Ege de olan olaylar birçok komünist tarafından destek gördü işte faşist vs... onun öncesinde olan olaylar niye kimse bunun farkında değil ? Türkiyede komünizm neden pekaka şovu olarak görülüyor. Ne zaman bir eylem olsa yeşil - sarı - kırmızı bayraklar meydana çıkyor apo posterleri açılıyor onun söylediği sözler söyleniyor ama Türk bayrağını aldı mı faşist ilan ediliyor. Ezilen halk milliyetçilik yapabilir lafı da almış başını gidiyor. 8 Mart kadınlar günü mü yoksa pekakanın şov günü mü ? Haberler de falan görmüşsündür.
        ···
      3. 3.
        0
        Bak kardeşim açıkçası bende hoşnut değilim ama bence insan ırk zincirlerini kırmalı . Ben mesela Türk olgusunu silip yerine Insan olgusunu yerleştirdim . Umarım bu diğer insanlar içinde geçerli olur . Türk bayrağı vb. konusuna katılıyorum . Ama şunu bil ki her ne kadar bayrağa hakaret olarak gören olabileceksede bence o bayrak sadece ve sadece bağımsızlık için verilen kan duygusu zihnime uygun ki Türkiye ' den bahsediyoruz . Biz De Jure olarak bağımsız , De Facto olarak batı ülkelerine bağlanmışız .

        Ve Komünizm şovu meselesine gelince

        50 ' li yıllarda Türkiye ' de ağır bir Anti - Komünizm propagandası vardı . O zamandan beri hareket hantal gelişiyor . Bu yüzen müttefik arayışından bu tür yakınlaşmalar doğmuş olabilir . Mesele ne zaman Komünist olduğumu beyan etsem PKK ' cı damgası yiyorum ve zoruma gidiyor .

        8 Mart kadınlar gününde milli unsurları sergilemek bana göre etik değil . Ama sadece Kürdistan bayrağı değil , Türkiye bayrağı da sergilenmemeli . Sonuçta bu gün kadınların milletlerin değil .
        ···
      4. 4.
        0
        Ben ırk zinciri mi kırsam karşımdaki Kürt, Ermeni de kıracak mı ? Sarkisyan okul ziyaretlerin de öğrencilere Karabağı biz aldık Ağrı dağı ve Erzurumu da siz alacaksınız diyor. Ermeni arkadaşlarım oldu hiçbiri de Türkleri sevmezdi. Beni sevmeyen adama ben niye ırk ziniciri mi kırayım ? Aynı şekil de Kürt arkadaşlarım da 15 yıllık arkadaşım bana diyor ki seni Ermeniye tercih ederim. Adamların için de bir kin var ve bu kin giderek büyüyor. pekaka yandaşı olan kişiler de artık nasıl bir özgüvenleri varsa 5 milyonla her fırsatta savaşacaklarını dile getiriyorlar biz sizi öldürecez diyorlar aynı şeyi ben söylediğimde de o biraz sıkar karşında 5 milyon adam var tırı vırı bu güven nereden geliyor diyelim ki biz 30 milyonuz siz 5 milyonsunuz ? Neye güvenerek söylüyorsun bunu ben söyleyeyim komünistlerden güç buluyorlar herkesin kendilerinden tarafta olacaklarını söylüyorlar. Ortadoğu gibi kan kokan bir yer de komünist bir devlet kuracaklarını sanıyorlar.
        ···
      5. 5.
        0
        Şimdi cevap sana bayat gelebilir ama sen böyle düşündükçe onların da böyle düşünmesi normaldir . Türkiye ' de yaşayıp memnun olan çok Ermeni var milliyetçilik ile alakalı . Ve Kürtler Ermenileri yeğler demişsin . Açıkçası Ermeni olmanın neresi kötü ki yeğ tutulacak bir durum olsun anlamadım ama ben öyle söyleyen tek bir Kürt bile görmedim . Sana yalancı demiyorum ama o kişiler bariz milliyetçilikle alakası var . Ve küçük bir not Komünizm de devlet yoktur . Komünist Parti iktidarında Sosyalist devlet kurulur .
        ···
      6. 6.
        0
        işte sorun da burada komünistim, sosyalistim diyor ama milliyetçilik yapıyor niye milliyetçilik yapıyorsun dediğim zaman da ezilen halklar milliyetçilik yapabilir cevabını alıyorum. Bu ne tezat? Ezilen halklar her şeyi rahat yapabiliyorlarsa bizim burada durmamızın ne anlamı var o zaman her şey mübahsa ? Susalım mı illa? Tamam deyip kenara çekilip seyredelim mi?
        ···
      7. 7.
        0
        Bak kardeşim ben hiçbir milliyetçi görüşe destek vermem . Benim için Türkçülük de Kürtçülük de sonucunda kan çıkarır . Ben gerçekten milliyetçilik taslayan bir adamın Komünist olacağını düşünmüyorum . Umarım bir gün bu milliyetçilik zehiri ortadan kalkar .
        ···
      8. 8.
        0
        Bu ülke de üniversite duvarlarına tövbe haşa Muhameddin ... giremez diye yazıldıktan sonra, üniversiteler pekakanın kamp yeri olduktan sonra, ezilenler üzerinden kürtçülük propagandası yapıldığı sürece milliyetçilik ortadan kalkmaz. Herkes aynı görüşte değil ne yazık ki bir kutuplaşma var. Yazdıklarınla az da olsa Türkiye de pekakalı olmayan komünistler tanıdım. Görüşlerini söylediğin için, benim görüşlerimi de dinlediğin için, yazdıklarıma cevap verdiğin için eyvallah.
        ···
      9. 9.
        0
        Dinlediğin için sende sağol .
        ···
      10. diğerleri 7
   tümünü göster