/i/Tespit

  1. 1.
    +26
    çok zordur panpalar. hepimiz bu sıkıntıları yaşıyoruz ama ben sizin yerinize de yazayım dedim. bir tarafta hiç çalışmasa bile bankada torununa yetecek parası olanlar varken giysi alacak parası olmamak çok koyar insana. çevresinde para avcılarını toplayacak onların bu hallerini gülerek seyredecek birileri varken cebinde para kalsın diye öğün atlayacak kadar çulsuz biri olmak çok acıtır insanı.

    bir yandan yaşamaya devam edersin çabalarsın didinirsin. birazcık para biriktirdin mi bu en büyük başarıdır. sonra gidersin o parayı ameliyat olacak ailenden birine verirsin. sonra paran kalmaz dilenciliği de gururun kaldırmaz başlarsın kötü yollara. yok mu öyle ailelerden analar babalar?

    herşeyden kısarak yaşamaya çabalamak zordur gençler. pgibolojik olarak yaşamamış gibi olursun. televizyonda lüks içindeki yaşamları gördükçe beynin bu dünyayı kaldırmamaya başlar. farkındalığın yükcikse kendini içkiye vermemek zordur. siz orada burada şarapçı olanları keyfinden mi içkiye düştüğünü zannediyorsunuz?

    zenginleri kötülemiyorum. onları zengin eden bizi de fakir eden düzendir. ve bu düzende fakirseniz hergün karnınızı doyurduğunuza şükreder hale getirildiyseniz bu düzen en aşağılık düzendir. kimsenin kılının kıpırdamamasına da şaşar öyle pejmürde biçimde adam gibi yaşayamadan ölüp gidersiniz.
    ···
   tümünü göster