1. 26.
    +1
    kardeşim bende Türkçüyüm bende Timuru severim ama Türkün Türkle savaşında taraf tutulmaz ki Timurda müslümandı
    (bkz:Şimdi gelelim Timur’un Osmanlı’ya saldırma nedenine:

    Timur Lenk, Müslümanları haraca kesen, hacıları soyan Kara Yusuf‘un ailesi ile birlikte Osmanlı’dan iadesini veya öldürülmesini veya sınırdışı edilmesini bir mektup ile Yıldırım Beyazid‘ten talep etmiştir. Bu talepleri “Emir buyurmak” olarak kabul eden Beyazid, yazdığı cevap mektubu’nda “Ey ihtiyar Köpek” diye hitap ettiği Timur‘dan, Osmanlı Padişahlarını Acem Padişahları ile karıştırmamasını, Osmanlı askerlerini de, ne Kıpçak ülkesi Tatarı gibi sıradan insanlar, ne de Hint toplulukları gibi başı boş, sere serpe avare kalabalıklar zannetmemesini söylemiştir. Bu mektuba cevap olarak Timur ise mektubunda şu cümleleri kullanmıştır:

    “Pek çok Müslümanı rencide etmek, han ve mallarını harab etmek uygun görülmemiştir. Bu sebeptendir ki, güzel cevap vermeyi yüksek bir iş olarak bil, ülkeni harap etmekten kurtarmış olursun. Bizimle anlaşma yoluna döner, özür dileyen bir ifade ile cevap verirsen, aramızda dostluk ve sevgi olur. Böylece Frenk kâfirine fırsat vermemiş olur, biz de, Sivas’tan çekilerek geri döneriz. Bizim niyetimiz ve meylimiz sizi zayıf düşürerek meşgul etmek, böylece kefere dinine yardım etmek değildir.”

    Uslubundan ve mektubundan anlaşılacağı gibi Timur, Türk ve Müslüman Osmanlı üzerinde hakimiyet kurmak isterken, Osmanlı’yı ve onu oluşturan milleti perişan etmek niyetinde değildi.)
    ···
    1. 1.
      0
      ATLA GiRERiM SANA
      ···
   tümünü göster