/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
  1. 1.
    +21 -10
    Bütün Türklerin gurur duyması gereken, bizim ülkemizden de alan takım var demesi ve yabancılara karşı övünmesi gereken UEFA Kupası'nı, sadece alan takım rakip olduğu için yerden yere vurdu.
    Kendi takımın alamadı diye üzülebilirsin, almasını isteyebilirsin hatta içten içe kıskanabilirsin fakat bu ülkenin futbolunun seviyesinin çok üstünde olan bir kupayı, alan takım sadece rakip takımın olduğu için bu başarıyı yerden yere vuramazsın. Eğer bunu yapmakta hiç bir sakınca görmüyorsan, vatan hainisin.

    Burada tek hatalı dalga geçen rakip takım taraftarları değil,her fırsatta "Ama bizim UEFA Kupamız var" diye öne süren aptal Galatasaraylılar da var.

    Belki bir kaç 9 yaşındaki Fenerbahçe taraftarı (yarınki maçtan ötürü Fenerbahçe örneğini verdim, misal yani) bu başlığın altına dahi " Tamam panpa sizin uefa kupanız var ehuehueheu " diyerek bununla eğlenir.

    Ama Türk Futbolu'nun seviyesinin o dönemden, hatta daha eskisinden bu yana halen devam eden düşük kalitesinin içinde yetişen futbolcularla böylesine büyük bir kupayı almak herkesin başarabileceği bir iş değil, gördüğünüz üzere halen tekrardan başarılabilmiş değil.

    Bir Galatasaraylı olarak bu sezondan asıl beklentim, 17 Mayıs 2000'de Galatasaray'ın kaldırdığı UEFA Kupası'nın, yeni formatı ile bir diğer Türk Kulübü, Beşiktaş tarafından da kaldırılması.

    Baksanıza, biz halen Dünya Kupası üçüncülüğümüzle, Sneijder, Drogba,Kuyt, Roberto Carlos vb. meşhur futbolcuların burada oynamış olmasıyla övünürken, elin ispanyol'u elin Alman'ı bizim kanımızdan futbolcuları nasıl yetiştiriyor.
    Bugün Galatasaray Arda'ya geri dön dese, üzgünüm ama Arda oradaki futbolu gençliğinin daha baharındayken bırakıp da Galatasaray'a dönmez.

    Biz önce birbirimizi eleştirip dalga geçmeye çalışacağımıza, tuttuğumuz takımların başındakilerin sadece yabancı ülkelerde yıllarca iyi yetiştirilen ve artık yaşlanan futbolcularla ateş pahasına çalışma alışkanlığını bıraktırıp genç futbolcularımızı yetiştirmelerini sağlamaya çalışalım.
    ···
   tümünü göster