/i/Tespit

  1. 1.
    +20 -1
    özellikle herhangi bi sosyal medya ağında yorum yazanların gerçekte ne taklar yediklerini gördükçe insanoğlunun ikiyüzlülüğü berrak bi şekilde ortaya çıkıyor. bu ikiyüzlülükte bir etmen başkalarının önyargılı olarak davranmasını engellemek. görüşü çoğunluk tarafından kabul görmez diye sıklıkla düşünceler değiştiriliveriyor.

    azınlık hariç kimse içindekileri mertçe ortaya dökecek kadar gururundan egosundan sıyrılabilmiş değil. zaten içinde bulunduğumuz bu dönem tamamen caka satma dönemi. bunun bir zorunluluk gibi algılanması da insanı rol yapmaya teşvik eden bir başka faktör.

    herkes başkalarına kendini sevdirme peşinde. bunun için de her türlü yol mübah olarak görülüyor. arkadaşlarımdan bazıları mesela bir kızın sempatisini kazanmak için binlerce takla atıyorlar. önceden dediklerini çiğneme pahasına sallıyor da sallıyorlar. kendinde olmayan her özelliği aslında hayat amacıymış gibi sunuyorlar. ama ben bu adamların içyüzünü bildiğim için bir süre sonra onlara tiksintiden başka birşey duymamaya başlıyorum. alın size bir yalnızlık örneği.

    velhasıl bu internet çağında herkes bir maske takmış kendini ikiyüzlülük deryasına salıvermiş. ama zor olan kendi fikirlerimizi kendi hür beyanlarımızı açıkça dile getirebilmek. mertlik budur delikanlılık budur. yalnız kalma pahasına başkalarının yüzüne ikiyüzlü olduğunu söyleyebilmektir.
    ···
   tümünü göster