/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
http://i.cnnturk.com/c/q/.../54bdf689ae78490eb4848dd9
  1. 1.
    +19 -1
    bir varmış bir yokmuş. evvel zaman içinde kalbur saman içinde Samsun dağlarında üç küçük domuz yaşarmış. bir gün evlerinden ayrılıp kendi hayatlarını kurmaları gerekmiş. anneleri onlara bir güzel öğüt vermiş: "yavrularım, bu dünyada ne yaparsanız yapın, arka’ü ye sahip çıkın, kestaneye göz kulak olun, sonunuz kadim eşek ırkına benzemesin."


    Ev kurmaya karar veren domuzlardan birinci domuz yeni evini samandan yapmış, çünkü en kolayı buymuş. ikinci domuz evini ağaç dallarından inşa etmiş, bu ev saman evden biraz daha sağlammış. üçüncü domuz ise Samsun’a kiralık ev bakmaya gitmiş.


    Bir akşam, küçük tombul domuzları pek de damağına uygun bulan, animalcı hain pkklı kürt gelmiş. önce birinci domuzun samandan evine gitmiş: "aç kapıyı, içeri gireyim, yoksa evine molotof atarım." demiş. küçük domuz da: "hadi oradan ben senin bildiğin eşeklere gibi değilim." demiş.hain kürt da bunun üzerine üflemiş, püflemiş, domuzcuğun samandan evine molotof atmış, domuzcuğu da afiyetle gibmiş.

    kurt sonra ikinci domuzcuğun çerden çöpten ağaç dallarından yaptığı evine gelmiş. küçük domuzcuğa seslenmiş: "aç kapıyı, içeri gireyim, tö ce bize bahmiyir, evine ses bombası atarım" demiş. küçük domuz da: "hadi oradan ben senin bildiğin eşeklere gibi değilim." demiş. hain kürt da bunun üzerine üflemiş, püflemiş, domuzcuğun daldan evine ses bombası atmış, domuzcuğu da afiyetle gibmiş.


    hain kürt sonra üçüncü domuzcuğun peşinden Samsun’a gitmiş. küçük domuzcuğa seslenmiş: "aç kapıyı, içeri gireyim, tö ce bize bahmiyir, evine havai fişek atarım." demiş. küçük domuz dan ses gelmemiş.Hain kürt da bunun üzerine üflemiş, püflemiş, ama nafile. Apartmandan çıkıp gidecekmiş ki, bir de ne görsün. Samsunlular domuzcuğu sopayla taşla döve döve öldürüyormuş. O anki şokla ne yapacağını şaşıran hain kürt tam “biji sero…” diyormuşki Samsunlular bunu birden yakalayıp, tenhada arakaüne maden suyu şişesi sokup, gazetede haber yapmışlar. Hain kürdun arkaü bir daha eskisi gibi olmamış, kod adını Okşan yapıp Bursaya yerleşmiş. Samsun halkıda gelecek domuzların hayaliyle mutlu mesut yaşamış.(bkz: https://www.youtube.com/watch?v=munQTx9QXNQ)

    edit:Tekrar yüklemek durumunda kaldım, şuku veren panpalarımdan özür dilerim.
    ···
   tümünü göster