/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
  1. 1.
    +23 -22
    Kardeşlerim 2 yıl öncesine kadar, Galatasaray'lı olmasam Beşiktaş'lı olurdum diyen, Beşiktaş'ın avrupa maçlarını lig maçlarını izleyen birisiydim. Hatta Ali Sami Yen zamanında Galatasaray Beşiktaş derbisinde çarşı grubunu Sebo reis ile karşılayan beraber yemeğe giden karedeydim.
    LAKiN SOĞUTTULAR!

    Her sene lig başlarında 'Şampiyonuz' demeçleri, 'Galatasaray kim?' demeleri, 'Real Madrid-Juventus-Schalke bayrakları açmaları.' Avrupa'da yenilince twitterda facebookda koyduk mu yazmaları. Aramızdaki derbilere 'Analarını gibecez' diye gelmeleri gol yediğinde sahaya inmeleri vb. birsürü rezillik.

    Malum yılda Liverpool'a karşı yaptıkları tribünü tüm dünya bilir. Ancak 1982'de kurulmuş olan bir taraftar oluşumunun bunu her maç yapması her maç tribününden söz edilmesi gerekmez mi?
    2001'de kurulmuş olan ultrAslan Resmi kayıtlara göre(resmi diyorum çünkü beşiktaşlı kardeşlerim bizde o diye ağlıyorlar) desibel rekoru kırması. Dünyanın en büyük pankartını açması. Gerçekten en iyisimidir tam yorum yapamıyorum ama ilk 3e girecek kareografileri yapmasına rağmen bir Liverpool maçı sebebiyle taraftar bizde olum diyorlar.

    Stadımız müsait değildi o yüzden kareografi yok muhabbetini geçin Ali Sami Yen'in eski açığında yapılan sürüyle kareografi var.
    Hatta inönü deplasmanında yapılan kareografimiz bile mevcut.

    Neyse konu bu da değil. Galatasaray Türkiyeye ilk Avrupa kupasını getirmiş, Süper Kupayı kazanmış yani 2000 senesinde dünyanın en büyük kulüpleri sıralamasında Türk takımı olarak ilkkez 1. olmuş takımdır.
    19 Lig şampiyonluğu, 15 Türkiye kupası, 10 cumhurbaşkanlığı vb. bir sürü kupa.
    3 yıldızı seneler önce alıp, şuan 4ü kovalamakta olan takım.
    Aramzıdaki derbilerin sayıca üstünlüğü de bizde bu da işin cabası.

    BE AMINA KOYDUKLARIM. NE TRiBÜNDEN YANA Bi gibiNiZi GÖRÜYORUZ NE FUTBOLDAN YANA. 5 SENEDE 1 KERE AVRUPAYA GiDiYORSUNUZ ÇEYREK FiNAL OYNAYAN, HER SENE GRUPTAN ÇIKAN TAKIMA LAF EDiYORSUNUZ. ÜLKEYi REZiL ETTiNiZ DiYORSUNUZ. UEFA OLMASAYDI SÜPER KUPA OLMASAYDI GEÇEN SEZONLARDA AVRUPADAKi BAŞARILAR OLMASAYDI 3. OLDUĞUNUZ SÜPER LiGDEN NASIL UEFAYA GiDiCEKTiNiZ BiR DÜŞÜNCESiNiZE.

    BiRiNiZ DE KABUL ETSiN ULAN GALATASARAY HARBiDEN TAŞAKLI TAKIM DiYE.
    7SiNDEN 70iNE HANGi beşiktaşLIYA SORSAK BiZ DAHA iYiYiZ KAFASINDALAR.

    gibiKLER!

    YOK BiZ YENiLiNCE STADI TERKETMiŞiZ YOK SAHAYA GiRMiŞiZ. ULAN SiZiN TARAFARINIZ FERNANDESE TEKME ATTI AMK. SAHAYA GiRiP DELiRDiNiZ AMK. YOK AMA BU SiYASAL BiR OYUNDUR KESiN DEVLETiN iŞi YOK SiZLE UĞRAŞIYOR.
    ···
   tümünü göster