/i/Resimler

cheeseeee
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 101.
    0
    "Bazen kötü gördüğün düşünce aslında iyi niyetli koruyucu zihniyette olabiliryormuş bak."
    zaten konu etek giyen bir kıza yüklenilen değer. neden yine çarpıtıyorsun? "türkiye'de çok manyak var, bu yüzden izin vermem eteğe" diyenlere değil lafım, ki o da ayrı tartışma konusu. "kıza bak şuncacık etek giymiş, vay huur" zihniyetindekilere lafım. başkasının eteğine laf söylendiğinde nesi iyi niyetli, koruyucu zihniyet oluyor anlamak güç. dolayısıyla aramızdaki sıkıntı bu algılayış biçiminden doğuyor. sen benim bu bakış açımı sorunlu görüyorsun ben de seninkini, bu kadar basit. kültürünle, çevrenle, yaşadıklarınla şekillenen bir durumdan söz ediyorum, farklılık olması doğal.
    ayrıca hiç mi bir öğretmenin, üniversite öğrencisinin, ne bileyim farklı bir üst mevki olarak anılan insanların tecavüz, taciz haberlerine denk gelmedin? genel özellikleri hapiste yatmış olmaları gibi düşüncelerin temeli sağlam değil. nitekim aslında söylediğin şey de benim anlatmaya çalıştığımı kanıtlar nitelikte, onu da söyliyim bak. daha da açayım bu konuyu ve bitirelim.
    tecavüzcülerin genel özelliği sana göre daha önce hapiste yatmış insanlar değil mi? dolayısıyla suça karışmış bir şekilde ve suç işlemede bir çekincesi olmayan insanlar. o malum eşiği aşmış bu kişiler. tabii her hapse girenin tecavüzcü olmadığı, hatta tecavüz edenin şişlendiği de malum değil mi? peki bu tecavüzcülerin tutunduğu dal ne olabilir diye düşündün mü? hani tecavüz eden kişilerin "neden yaptın" sorusuna karşı verdiği cevapları tek tek buldurma bana. öte yandan, bir zihniyetin eyleme dönüşmesi için motivasyonla birlikte bir dürtü gerekiyor. bu dürtü ise gerek kendine yedirememek, gerek suçlu konumuna düşmemek, gerekse farklı sebeplerden ötürü çoğunlukla ortaya çıkmıyor ve kişi aynı şekilde hayatına "sıradan" insan olarak devam ediyor, ortada da bir sorun falan olmuyor. fakat tecavüz eden kişide yani bunu eyleme geçirmiş olanda bu eşik aşılıyor ve tutunduğu o dal bizim diğer sıradan insanla aynı oluyor aslında. misal şu meşhur türkücünün tweetleri işte, aynı zihniyetin ürünüdür. tecavüzcü mü diyorum şimdi ben o adama? hayır. ama onlarla aynı zihniyete sahip diyorum. arada dağlar kadar fark var. bunu anlatmak için tüm günümü verdim, zütümü gibtiniz resmen.
    ···
   tümünü göster