/i/Resimler

cheeseeee
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 101.
    0
    ha bu arada lafı geçmişken söyliyim bak.
    kalkmış binlerce yıldır tartışılan konuları savunan insana gavat denilen bir ülkedeyiz. bu ülkede yaşamaya devam edersem zaten baştan çocuk işine girişmem gibi geliyor bana şimdilik. baktım olmuyor, baktım bu zihniyet prim toplamaya devam ediyor, başka bir ülkeye giderim gerekirse, ki halihazırda tekrar berlin'e yerleşmek için zütümü parçalıyorum resmen, vize almaya çalışıyorum aylardır.
    bak, ekonomik ve sosyal politikalardaki liberal düşünceyi savunmam ancak toplum ve insan hakları söz konusu olduğunda köküne kadar liberalimdir, militanlaşacak kadar. öyle çelişkilerle dolu, sadece kendisine özgürlük diyen ülkemiz liboşlarıyla, sözde özgürlükçülerle karıştırılmamalı yalnız. zamanında türbanlıların hakları için dahi sokaklara çıkmış birisiyim ben.
    öte yandan kendisini çok fazla tutmasam da st. just'ün sarf ettiği "özgürlük düşmanlarına özgürlük yok" cümlesine katılmamak da elde değildir kanımca. nitekim atatürk'ün de bu felsefeden yola çıkarak bu ortadoğu bataklığında ülkeyi bir nebze de olsa komşularından farklı bir konuma ulaştırdığını unutmamak gerekiyor. dolayısıyla bu tür fikirlere karşı olmam kadar doğal bir şey de yok. demokrasi, özgürlük gibi kavramlar o kadar da naif, her tarafa çekebileceğin şeyler değildir. onu korumak için önlemler almalısın. kendi içerisinde gevşek olarak görülebilir özgürlük dediğin şey ancak özüne baktığında uğruna batı'da seneler boyunca canlar verilmiş, kan akıtılmış bir kavramdan bahsediyoruz. seneler önce insanlığı yukarıya taşımış bu öğretileri bir çırpıda silebilecek fikirlere karşı olmak aşağıdaki yetersizin söylediği gibi gavatlıksa varsın gavat olayım.
    neyse tartıştık ettik tüm gün, yeterli bu kadar bence. kimseye tecavüzcüsün demiyorum bak, tekrar söylüyorum. bu düşünce yapısının zararlı olduğunu söylüyorum. haa yasaklayacak halim yok amk, bunları yazamazsın diyecek halim de yok ama tepki vermem çok doğal. belki zamanı gelince, ilerde falan anlarsınız, ne diyebilirim ki. baştan sert çıktım birçok kişiye bu arada, kırdıysam kusura bakmasın kimse. benden bu kadar amk. umarım derdimi anlatabilmişimdir.
    ···
   tümünü göster