/i/Resimler

cheeseeee
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    0
    öncelikle kimsenin inancıyla falan problemim yok, dindarlıkla da problemim yok. sanki dindarlara, müslümanlara laf ediyormuşum gibi göstermeyin beni durduk yere şurada. tehlikeli bir muhafazakarlık var ülkede. bunu dinden bağımsız söylüyorum. bu muhafazakarlık ya da şöyle diyim, sınırı olmayan çarpık düşünce ya da duygu yoğunluğu, ne dersen de adına, sadece bu ülkede de yok. başka ülkelerde de mevcut. ancak son zamanlarda ya daha çok haberimiz oluyor ya da sayısı arttı, bilemeyeceğim, fakat çok daha fazla gözümüze çarpıyor bu eylemler.
    empati kuramıyorsun diyorsun, sanki bu ülkede yaşamıyoruz biz. sanki hiçbir kadınla çalışmıyoruz. ulan işim gereği kadın mimarlarla, görselcilerle falan çalışıyorum. berlin'de de 1-2 sene galerilerde çalıştığım dönem oldu. iş yaptığım sıradan, işinde gücünde olan bu kadınları görsen demek kafayı yiyeceksin, ne diyim ki ben sana şimdi. ama sonucunda geleceğimiz nokta "batının ahlaksızlığı" değil mi? ahlak tanımını doğru yapamıyor bu ülke. sorun da bundan kaynaklanıyor.
    kimsenin bir şeyi desteklediğini de söylemiyorum. düzgün okuyun arkadaşım yazdıklarımı. zihniyet meselesinden bahsediyorum sana. anlaşamıyoruz, ortak bir dil konuşamıyoruz. anlaşmamız da mümkün gözükmüyor, kusura bakma. ben sana işin temelinden bahsediyorum, sen ise bana eylemden, gelinen noktadan bahsediyorsun. ayrı şeyler konuşuyoruz.
    bir tecavüzcü tecavüz etmedikçe o sıfatı almaz zaten diyorum. ben sana bu eylemin altında yatan temel unsurlardan sadece birini anlatmaya çalışıyorum. yarın tecavüz edecek bir adama bugün sor bakalım özgecan olayını, kesinlikle sonuna kadar kınayacaktır, kabul edilemez bulacaktır. e ancak yarın tecavüz ettiği haberleri çıkacak. sonra da ailesi falan basına demeç verecek "hiç böyle bir insan değildi, ne oldu bilemedik, hayretler içerisindeyiz" diye. işte bu şaşkınlığa sebep olan şeyi kendimce açıklamaya çalışıyorum. toplum tarafından "normal" ve "adam gibi adam" olarak bile tanımlanan bir kişinin nasıl oluyor da bir anda tecavüzcü konumuna geçebiliyor, bunun açıklamasını yapıyorum. bu fotoğrafta baba yerine iki ufak kızın etek boyuna dikkat edebiliyorsa bir insan bırak da bu cümleleri yazayım be olm.
    ···
   tümünü göster