1. 1.
    +2
    bir de isteyenler oyuna 1527 yılında falan başlayabilir, war of the league of cambrai isimli başlangıçtan 15-16 yıl arttırın tarihi, eğer görür görmez ispanya dikkatinizi çekip ağzınızı sulandırdıysa gerçek eu iv'cisiniz demektir.

    tarihteki ünlü şarlken olarak başlıyorsunuz oyuna (v. carlos veya v. ,carl) ispanya gibi bir ülkeyle hre imparatorusunuz + mekgibadan grenada oradan filipinlere kadar sömürgeler var, deli gibi para akıyor dönemine göre. (overextension sorun değil, halledersiniz onu)

    avusturya ile aynı hanedandansınız. ve büyük ihtimalle avusturya kralı varissiz ölüyor oyundaki event gereği sanırım. olmadı claim throne yaparak personal union yaparsınız. öte yandan osmanlı hayvan gibi güçlü ama sorun değil, arayı iyi tutun yeter. denizde savaşa girmeyin adamlarla gibiyorlar şaka maka. zaten zamanla güçsüzleşecekler kodumun osmanlıları. zamanı akışına bırakın yeter.

    ispanyayla geriye yapmanız gereken iki şey kalıyor;

    1-) fransa isimli huuryu eşşekler diyarına göndermek
    2-) alman birliğini sağlamak konusundaki en büyük engel olan protestanlığı yok etmek

    1-) kolay dıbına koyayım zaten, koca ispanya+ kalıcı müttefik avusturya + onların ve sizin müttefikleriniz falan, alman prenslikleri, adam gibi oynarsanız polonya ve ingiltereyi de müttefik yaparsınız. fransa kolay iş acımayın huurlara, bütün hre'den sayıların topraklarında bağımsız devletçikler kurdurun, yeri geldiğinde toprak almaktan çekinmeyin. ileride çok pis giberler yoksa sizi.

    2-) bunu da anlatmama gerek yok anasını satayım, zaten protestanlığı engelleseniz bile hre'yi kurmak başlı başına huur çocuğu işidir. şimdi genellike bu protestanlık isimli şerefsiz akım saksonya, hansa gibi gibimsonik devletlerde başladığından zart diye savaş ilan ediyoruz oraya, casus belli geliyor zaten, ispanya da msiyonerlik bonusu olduğundan hemne katolik yapıyoruz, danimarka isveç falan onlara dokunmuyoruz, çok etkilerlerse alman devletlerini bir force religion savaşı açın gitsin, gibersiniz rahat zaten. dedim ya avrupada bir osmanlı bir de ispanya var o sıralarda. ispanya karada osmanlı denizde güçlü. (gerçekte iksiinde de osmanlıydı da neyse) dedim ya beyler acımak yok, hre devletlerini hizaya getirin, o gibtiğimin prensleri kendi aralarında savaş yapmazsa hayvan gibi otorite artıyor ve imparatorluğu kurabiliyorsunuz. ama vassal yapmayın elektörleri. gerii kalanlarını yapbilirsiniz, ama sonra annexleyin yavaş yavaş.

    bir de mal bulmuş mağribi gibi heryerde sömürge kurmayın, sırf peruda aşırı genişlediniz diye belçikada overextension isyanı oluyor dıbına koduğumun belçikaları nereden duyuyorsa aşırı genişlediğinizi. portekiz isimli şerefsizi de gibmeye bakın, onlarda mal zaten, anavatanları ezik olduğu için bunalr sömürge kuracak ya siz her sömürge kurduklarında anavatanları değil sömürgeleri fethedersiniz sonra yine sömürge fethedersiniz derken döngüye bağlayın işi, sizin yerinize koloni kurmuş olurlar. neyse dıbına koyayım kim okuyacak ki bunları.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster