1. 1.
    +1
    başlığa canlılık katayım bende;

    vijayanagar isimli gibik güney hindistan devletiyle ortalığın dıbına koyduğum oyundur, ama dakika başı oyundan atmasa çok daha iyi olurdu huur çocuğu. neyse hindistanı kurdum ama hayvan gibi genişlediğimden deli gibi isyan çıkıyor, o kadar fazla etnik unsur var ki gibtiğimin hindistanında, hindustanı kursam bile hepsi primary culture kabul edilmediğinden yine isyan oluyor.

    ha oyunun başı öyle huur çocuğu bir dönem ki sormayın gitsin. allahtan vijayanagar'ın diplomatik bonusları ve paralı asker bonusları varda idare ediyorsunuz. çünkü dıbına koduğumun hindistanıdna bütün generaller aynı yetenekli olduğu için (hemen hemen, çünkü teknoloji yok) yine askerler aynı sayılarda birbirine yakın, hatta manpowerlar falanda yakın, ekonomi de yakın anasını satayım, (olduğu için) kim daha çok mercenary basarsa o kazanıyor, ben mesela 2 yıl boyunca deli gibi mercenary bastım, kendimden katbekat teknolojisi yüksek generaller sağlam devletleri dağıttım. sonra hayvan gibi borca girdim (25 tane borç aldım lan, hepsi %4 faizle olduğu için girenin çıkanın haddi hesabı yok) ama sonra karşılığını çok güzel aldım, şuan orda ve kuzey hindistanın %60-70'i kontrolüm altında ve bütün güney hindistan aynı şekilde. tek sorun batılılaşmak kaldı. dünyanın en iyi ticaret merkezleri güney hindistanda olduğu için çok zenginsiniz bu oyunda birde deli gibi manpower var. mesela hindistanın %60'ı 85 k manpower'ı 16. yy ortalarında veriyorken, osmanlı 90 k manpowera ulaşmak için macaristandan mısıra oradan kafkasyadan irana yardırmak zorunda.

    bütün ülkeleri neredeyse diplomatik olarak ilhak ettiğimden çok kolay oldu, bazı durumlarda hile yaptım, (oyundan çıkmak ve stability hilesi[çok nadir])

    bu arada alman devletleri ile tavsiye verebilirim çok oynamadım ama biliyorum, ama en sağlam tavsiyelerim rusya içindir. rusyayla dünyanın dıbına koydum hile yapmadan adam akıllı gerçekçi bir şekilde oynadığımda.
    ···
   tümünü göster