/i/Tespit

  1. 1.
    +8 -2
    Güney apaçisi normal görünümlü bir pantolonun paçalarının dar halini düşünün ha işte bu tür o pantolonun belini düşürür paçadan dar belden bol pantolon giyer. saçlarına fön çeker, kızlara laf atar, sakız çiğner, faça çeker, raple arabeski karıştırır, duygusal olur, gereksiz yere mutsuz olur, bir sıkımlık canı bir altmış boyu ellide kilosu olur, büyük kemeri olur, 10 liral ık gözlüğü olur, pembe tişörtü olur içine sokar onu kemeri gözükür. 

    hızla çoğalan canlı türlerine Güney apaçisi denir.

    elli kişi beraber gezerler. dünyanın hakimiymiş gibi bi havaları vardır ama kendileri hariç herkes ne tak olduklarını bilir. bağırarak küfürlü konuşurlar, bazen ne dedikleri bile anlaşılmaz. nerede yapıldığına anlam veremediğim saç stilleri vardır.(kendilerine özel kuaförleri olduğunu düşünüyorum) ayrıca saygısızdırlar.

    Aksesuar olarak tesbih taşır boynunda hasan şaş kolyesi (zarlı, fildişili) vardır ve en önemliside yüzüne bakmaz elleri nasırdır. saygısızdır onun bunun kızına karısına laf atar ama kızkardeşine göz ucuyla baktırtmaz

    Akdeniz kırsallarında durum daha noksandır, (Burdur, Elmalı, Korkuteli)

    ayakta boğazlı puma ,üstte çakma diesel t shirt ,künye dışarda. saçlara jöle ve limon karışımı ile doksan derece eğim verilmiş.bir eli ile malbora sıgarasını çevirmekte, bol takılı diğer eli düşük bel imitasyon levis kotu düzeltmekle meşgul. marka özentiliği ve karakter yoksunluğunu aynı potada eritmiş. kız gördümü gözü denen ,delikanlı ayakları ile metrociksüellik arasında git geller yaşayan ,sosyal kimliğini belirleyememiş insanlar Güney apaçilerinin ta kendisidir

    not:merak edenler, bu canlıları zeytinköy ve şarampolde bulabilir ayrıca geceleri vahşi olduklarından yaklaşılmaması tavsiye edilir. Güney apaçileri... onlar her yerdedirler. herhangi gittiğiniz bir lokantada, çeşitli eğlence mekanlarında veya hemen üst katınızda. her yeri mesken ederler. bunlar kimdir, nedir diye sorarsanız hemen açıklayayım. varoşlarda yaşayan, yoksulluk çeken ailelerin çocuklarıdır bunlar. içinde bulundukları durumu kabullenmeyip yalan dünyalarynda yalan kişilikler içinde yaşarlar. her varoşta yaşayan böyle değildir elbet ama görünen çoğunluk bize böyle gözükmektedir. Lara ve Işıklara gitmeyi bir ayrıcalık, bir lüks olarak görürler. gittikleri her yerde gerek kavga olsun, gerek yanınızda ki kızlara/erkeklere sarkmak olsun türlü türlü meziyetleri vardır. bulundukları alanda en kral onlardır. her şeyin en iyisini onlar bilirler, hiçbir şey bilmedikleri halde. özenti insanlara çok benzerler ama farklı bir alanda master yaparlar. özenti olan insanlara işin doğrusunu anlattığında bir şeyler öğrenmeye, bir şeyler kapmaya çalışırlar. apaçiler bunun tersine kendi bildiklerini, yanlyş olduğu halde insanlara kabul ettirmeye çalışırrlar çoğunluk oldukları için. asla onlarla tartışmaya girilmez; çünkü haklı çıktığınız anda şiddet veya diğer yollarla üste çıkmaya çalışırlar. kısacası boş insanlardır. varlıklarının sonu asla gelmeyecektir. çünkü apaçinin açamadığı kapı, kanatlanıp uçamadığı yer, ne yazık ki yoktur. güney apaçileri, kesinlikle kural tanımaz. çünkü bu tür adamların kaybedeceği para,iş,eş, statü gibi şeyleri yoktur. taşkınlık yapmaktan çekinmez, kavga tuşu daima açıktır. istediği ortama doludizgin dalar. güney apaçisi, gözüne kestirebildiği her turist kıza yavşama potansiyeline sahiptir. ne enteresandır ki tatildeki tek isteği eğlenmek olan turist kız bu tiplere sadece eğleneceğini sanarak talihsizce yeşil ışık yakar. apaçi ise bunu "verme sinyali" olarak algıladığından kızın yanında kız igrah edene kadar dört döner. yani kurban kızın iki seçeneği vardır: ya istemediğini apaçık belli edecek ya da verecektir. avrupalı kızlar istemediğini türk kızı kadar sert bir tavır ve dille veremediğinden apaçi taşkınlığını gidebildiği yere kadar zütürür. iki apaçinin kavgası bıçaklamaya kadar gidebilir. bu yüzden bir güney apaçisinin musallat olmasını istemiyorsanız eğer, tanışmak istediğiniz kız apaçinin alanında yokken emin ve sakince yaklaşıp kızın sizinle iletişim kurmasını sağlamaktır. böyle olsa dahi bir güney apaçisinin size musallat olmayacağının garantisi yoktur çoğu zaman.Son olarak ve genel olarak; kıyı kesim apaçisinin duvar yazısı genelde aşk ve ölümüne bir şeylerden bahseder .apaçi eğer ağlıyorsa bilin ki bu aşk yüzündendir, çoğu apaçi aşk konusunda hassastır."
    Ve konuyu şu apaçi atasözü ile kapatmak istiyorum

    "Bir gece ansızın gelebilirim... "

    Eğer şukular şelale olursa part3 olarak Amlı Apaçileri tahlil edeceğim
    ···
   tümünü göster