/i/Tespit

  1. 1.
    +25 -5
    yaşayacaktık. açık ve net.
    kemalistleri pek de sevmem açık konuşayım. hani şu 10 kasım'da neden ayağa kalkmıyorsun, neden şunu yapmıyosun diyen teyzeler, türbana alerjisi olanlar falan, hala 30'larda yaşayan bu tip insanları pek de sevmem.
    ancak bu demek değil ki atatürk'ü de sevmem. o zamanın şartlarında hakikaten çok büyük işler yapmıştır. resmi tarihte, özellikle savaşlar söz konusu olduğunda abartılı ifadeler kullanılsa dahi genel itibariyle atatürk'ün tüm devrimlerinin abartılması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum, hele ki ortadoğu gerçeklerini düşünürsek.
    atatürk bu coğrafya için bir değerdir. sadece türkiye değil, tüm ortadoğu için önemlidir. etrafımız bataklıkken hala kör topal yaşamımızı sürdürebiliyor olmamızın en büyük mimarı atatürk'tür. yok efendim şunu asmış, bunu kesmiş, doğrudur, asmıştır, kesmiştir. hatta kendisine uymayan karşıt görüşleri de gayet şiddetli biçimde bastırmıştır. kadın hareketleri bile sesini yükseltememiştir. ancak dediğim gibi 30'lara bakıldığında ilericilik anlamında bunlar gerekliydi belki de. 30'ların faşizm furyasından haberi olmayanlar kalkıp atatürk'e tak atıyor 2015 bakış açısıyla. bu da tarih okumayı bilmemenin bir sonucu olsa gerek.
    öyle trend falan bilmem ben. bu yüzden öyle fotoğraf falan da koymuyorum, giberim trendinizi. bugünkü seçim afişlerini, yanı başımızdaki akan kanları gördüğümde aklıma atatürk geliyor sık sık, içimde tutamadım.
    ayrıca atatürk bugün yaşasaydı en kral sosyal demokrat olurdu diye de bir iddia öne sürüyorum, hadi bakalım!
    ···
   tümünü göster