/i/Haberler

İnciden al haberi
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +6
    Buyrun beyler başka biryerde okuduğum güzel bir yorum..

    Yorum 1)
    Selam arkadaşlar, konu neredeyse bir yıldır devam ediyor ve son zamanlarda hayatıma bir şekilde girmiş bi mevzu olduğundan buraya bazı şeyler yazmak istiyorum.

    Yazacaklarım oldukça nettir, "bazılarına" göre yorum gibi gelebilir fakat emin olun ve biraz mantığınızla hareket ederek okumaya çalışın.

    Herkesin başına geldiği gibi bir arkadaşım vasıtasıyla bu mevzudan haberdar oldum ki kendisiyle lise sondan beri yüzyüze görüşmüyorduk, 7-8 yıllık bir süreçten söz ediyorum. Sadece internet ortamı. Bir gün mesaj attı gel vs tam senlik neyse gittik oturduk Mecidiyeköy Trump'ta. Bunlar hepinizin bildiği klagib hikaye.

    Mesleğim grafik tasarımcılık, tam 10 yıldır etkin biçimde internet sektörünün içindeyim. Bugüne dek baştan sona hazırladığım onlarca site, elimin değdiği binlerce site mevcut. Yani bu konularda bilgisine başvurulabilecek biri sayılabileceğimi varsayıyorum.

    Bahsedilen şirkete göz attığımızda:

    1)1999'da kuruldu deniyor. Peki 15 senedir web sitesi mi satıyor yoksa zamanında Titancılar gibi havadan para mı topluyordu, yani web sitesi yeni bir kılıf mı ?

    2)Ne satıyor, komple web sitesi paketi, ve bu bohça dillendirildiği üzere sınırsız alan, e-posta, trafiğe sahip deniyor. Güzel

    2A)Anlatan kardeşe subdomain sorduğumda afalladı ve o ne dedi. Kendisine açıkladım. "He ondan yok dedi" Sınırsız email sağlayan hosting nasıl subdomain veremiyor ? Demek ki email de sınırsız değil olsa olsa 5-10 tanedir *

    2B) Faydasını ve işlevini anlatan kişilerin hiçbiri bilmese de "sunucular Türkiye'de" deniyor. Öte yandan gördüğünüz "mega holdings" sitelerinin herhangi birine whois çektirdiğinizde sunucu lokasyonu Malezya olarak görünüyor.

    3) Fiyatı ne kadar, 750$! Ama tasarım dahil, eğitimler var, 7/24 destek alabiliyorsun( yol yardımı mı bu?)

    3A) Özelliklerinin dillendirildiği üzere çoğu kişi tarafından sınırsız olarak bilinmesinin aksine oldukça starter bir hosting paketi nerdeyse 100 katına satılıyor, 20 liraya host bulmak zordur ama 30 liraya sitenizi bir yıllığına barındırabilirsiniz.

    3B) 2000'li yılların başından kalma dizayna sahip platformlar değerinin yüzlerce katına satılıyor yani okutuluyor. istediğiniz bir firmadan aldığınız 1 yıllık starter hosting ve domain'e 1 saat internetten tutorial kovalayarak bu iğrenç ve ilkel dizaynlardan çok daha gelişmiş olan WordPress veya Joomla yazılımlarını kurabilirsiniz. Öte yandan, günümüzde neredeyse bütün hosting firmaları ödemenizi takiben istek üzerine otomatik bu iki yazılımı ve daha birçok sistemi ücretsiz sitenize kuruyor.

    4) "Sosyal olacaksın, yeni insanlarla tanışacaksın, ufkun genişleyecek" gibi sözlerle işi daha da teatralleştiriyorlar ve kulağa da hoş geliyor. Facebook'ta özellikle araştırma yaptım. Lider dedikleri ve diğer üst rütbeli abileri lisede üniversitede IQ düzeylerinin yetersizliğinden, kültür birikimlerinin ekgibliğinden arkadaş ortamlarına alınmayan tipleri andırıyor. Sol ceplerinde arma olan outlet ceket ve krem rengi keten pantolonlarla nargile içerken çektikleri fotoğrafların üzerine "sen bir harikasın abi" gibilerinden yorumlar atıyorlar. Bir parçası olmak istediğiniz sosyalite bu mu?

    5) insan insan dolaşıp tablet üzerinden slayt izletip dil döken insanlar bu işe yeni girmişler belli ve en temel görevini üstleniyorlar. "Arkadaşın varsa getir onu da tokatlayalım." Bu değerlendirme bir gerçeği de beraberinde getirir ki o da bu insanların gerçekten dolandırıldıklarının farkına vardıkları ve üstesinden gelmek için çabaladıkları gerçeğidir. Özetle, 2000 lira ödeyip 100 liralık malzemeyi alan hevesli insanların gerçekle yüzleştikten sonra önlerinde iki yol vardır, ya şemsiye açılmayacak ya da zorlanacaktır. Yıllardır görmediğiniz arkadaşlarınız sizi bu işe dahil etmek için yalvarıyorsa orda her şeyin rengi açığa çıkar. iki bin lirayı temin edemeyeceğinizi söylediğiniz an sizi daha da fitillemeye başlarlar, hemen borç alınabilecek insanların listesini hazırlayalım derler ve bu çizelgeye öyle insanlar dahil edilir ki yolda görseniz birbirinize silah çekersiniz, fakat bu onlar için önemli değildir. Onlara göre bu hareket geleceği kurtaracak hamledir ve herkesten borç istenmelidir.

    6) 3 sayfalık konunun neredeyse tamamı rütbe ve gelir sistemi üzerine yorum yaptığından işin diğer boyutlarına ağırlık verdim fakat geçmeden de olmaz. Sizin üzerinizden birilerinin daha çok kazanması saçma, etik dışı, onur zedeleyici değil mi ? Ayrıca satılan bir ürün de yok! Müşteriler yine kendi çalışanları, kazıklananlar da. Bir kere kazıklanan müşteri rütbesini kısa bir süreliğine yaşadıktan sonra kazıklamak için çalışan konumuna geliyor. Gelmek zorunda. Yıl 2014, bu tezgahları yemeyin.

    7) Bu işten kral olanlar var mı ? Enes Olgun denen adam, izlediğim videolarda "Network" sözcüğünü dahi doğru telaffuz edemiyor. Tipinden, konuşmasından kolayca analiz edilebilir bilgiler foyayı ortaya çıkarıyor. Ben kesinlikle mal varlığının gerçekliğine inanmıyorum. Bizzat reklam amaçlı kullanılıyor, yaptığı işin adını bile telaffuz edememesi kontrol ettikleri insan kitlesine uygun bir özellik olduğundan aslında doğru işi yaptıklarını gösteriyor. Facebookta kaputuna yaslandıkları BMW'lere e-devletten plaka sorgulatın, hepsi rehinli.

    Özetle,

    Hiçkimse kimseye kolay para vermez/kazandırmaz
    Devir kurtlar sofrası, okuyun adam olun. Çakallara yem olmayın, kendinizi kullandırmayın.
    Vasıf edinmeye çalışın ve bu amaca hizmet edecek işleri seçin.
    Bu adamlar Osmanlı'da olsaydı loncalar kılıçtan geçirirdi

    Yorum2)
    Dostum farkında mısın bilmiyorum ama donanımhaber forumundasın şu anda.

    Sıradan bir insan senin bir web sitesi ve güncel tutmak için anlattığın 2500 tl lik hikayeyi yer ama burada ki çoğu kişi kendi başına hiç dert edinmeden bir web sitesi kurup güncel tutabilecek kadar bilgisi olan insanlar..

    aramızda bazıları var ki isim vermeyeyim tek başına bir çok datacenter kurulumunda yer almış sunucu hosting barındırma bant genişliği vs. gibi işlerin piyasasını kökten bilen ve maliyetten haberi olan insanlar.

    Bu forumda senin pazarlamacı ağzı ile yazdığın yazıları yiyecek insan sayısı çok az. Network Marketing işinin temel olarak kendi çevreni kazıklamaktan geçtiğini herkes bilir o yüzden boş yere nefesini harcama burada.

    Yorum3 "Benim yorumum")

    Ananızı gibem megacılar gerizekalı üniversite öğrencilerini ağınıza düşürmekten başka yaptığın birtane hayırlı iş yok amk çocuklar
    ···
   tümünü göster