/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +5 -3
    dinler, varoluşumuza, bilinmeyenlere verilen ilkel cevaplardır. islam, musevilik , allah, yehova, zeus, ra vb. varoluşumuzun sebebi değil, sonucudur.

    ölümün zorluğu, ölümden sonra yaşamın devam edeceğine inanma isteği, açıklanamayan doğa olayları, evrenimiz, dünyamız, varoluşumuz hakkındaki bilinmeyenler => ölümden sonra yaşam inancını => mitolojileri => çok tanrılı dinleri oluşturmuştur.

    daha sonra ibrahim denilen tarihsel kişilik, o zamanın çeşitli mitolojilerinden çeşitli öğeleri alarak ibrahimi dinlerin, yahudi dininin temellerini atmıştır.

    dinler, "bilmiyorum" demenin alternatif bir yoludur. ateistler, agnostikler, bilim adamları vs. evren tesadüfen oluştu demez, bilmiyoruz derler. dindar insanlar ise bildiklerini sanarlar, iki bin yıl önceki insanların verdikleri, o zamanın insanları düzenlemeye yardımcı cevapların doğru olduğunu düşünürler, ama onların da bilmediği aşikardır. dinler tüm cevaplara sahip olduklarını iddia ederler, ama sahip değillerdir. bilim ise bilmediği şeyleri bilmediğini söylemekten çekilmez.

    evren, dünya nasıl var oldu ? neden yokluk yerine bir şeyler var ? gibi sorular insanların kafasını tarih boyunca meşgul etmiştir. ve bu bilinmeyenlere insanlar cevap vermeye çalışmışlardır. mitolojiler, dinler de bunun doğurduğu sonuçlardan başka bir şey değillerdir. o soruların cevabını bilmiyoruz, ama arıyoruz, düşünüyoruz.
    ···
   tümünü göster