1. 101.
    0
    bazılarınızın acımış bazılarınızın acımamış. peki hangisi doğru?

    ilk olarak ağrı nedir ona bakalım. şimdi bakteriler dişimizi gibmeye başlıyor. haliyle vücut akyuvarlarıyla oraya hücum ediyor. daha hızlı çatışma için dişteki kılcal damarları şişiriyor. bu yüzden kan akışı hızlanıyor. ondan dolayı diş eti ısınıyor ve kırmızılaşıyor.

    bu şişme ve enfeksiyonun büyümesi diş kemiği içinde sıkışıyor bu sıkışma aynı kanaldaki diş sinirlerinide sıkıştırıyor. bu diş sinirleri sıkışması ağrıya neden oluyor. bu ağrıya kulak asmayınca ağrı dahada artıyor çünkü sıkışmada artıyor. bi süre sonra bu enfeksiyon o kadar büyüyor ki diş damarları tıkanıyor. bu safhadan sonra kan geçişide duruyor. haliyle siz isterseniz 1 kilo morfin basın bu uyuşturucu madde tıkalı yoldan dişe ulaşamıyor haliyle diş uyuşmuyor yada ağrı kesilmiyor.

    o yüzden kanal tedavisinde uyuşma yaşanmadığı için direkt acıyı beyninizde hissediyorsunuz.

    o yüzden diş ağrıdığı anda hemen doktora gidin hiç bir his olmadan rahat bir şekilde olayı bitirirsiniz. eğer geciktirirseniz ebenizi giber o dişçi olan kişi. şöyle düşünün tıp literatüründe en acı verici 1. şey sinir acısıdır. cia sinirlere iğne batırarak işkence yapar. anlık bir acıdır ayrıca şiddetli bir şekilde gelir o iğneyi çekince aniden kesilir.
    ···
   tümünü göster