/i/Tespit

  1. 1.
    +101 -3
    Biraderlerim, alanım olduğu için bilgim vardı, işin bi de bu boyutunu öğrenin istedim.. Bakın şimdi ;

    - türk esnaf kendi içinde gelirine göre dilimlere ayrılır (basit usül, gerçek usül vs) ve ona göre beyannamesini verir, vergisini öder..
    - vergisini geciktirdiği an şak ! vergi dairesi yapışır, aylık %1.40tan başlayan gecikme zammıyla karşı karşıya kalır..

    suriyeliler geldi ne yaptı? ne kayıt, ne vergi.. açtılar dükkanları. ekmek dükkanı, tabldot dükkanı, dönerci dükkanı, küçük bakkallar, en çok açtıkları tür.
    vergi? yok..
    kayıt? yok..
    dükkanlar çalışıyormu? şakır şakır..
    neden?
    çünkü vergiye verecekleri para ceplerine kaldığı için ürünlerin fiyatlarını sudan ucuz yapıyorlar, dolayısıyla rekabette haksızlık ortaya çıkıyor, bizim Türk esnaflarımız da kepenk kapatıyorlar. Adamlara sadece siyasi anlamda bi muaflık tanımadık yani, bunun bir de mali boyutu var gördüğünüz gibi.. Her anlamda düzenimizin içine ediyorlar. Bi de Vergi Usul Kanunu'nda bi hüküm var, dar muafiyet ihracatçı istisnası diye. O da şöyle, bu herifler burada bi üretim yapsınlar, yani ülkemizi fabrika yerine kullanıp direk yurtdışına mal satsınlar, yine vergi vermiyorlar.. Neyse ya, derinlere inince daha neler var neler biraderlerim..

    güneydoğu bölgesindeki vergi dairelerinin mükellefiyet sayılarına bakıyorum ayda bir, son 2 yılda genelde bi 4000 esnafın kepenk kapattığını tespit ettim.

    http://www.pirsushaber.co...ret-yapiyor-373546ny.html

    http://www.antakyagazetes...hlarda-satis-yapiyor.html

    http://www.hataygazetesi....esnaf-etkilendi/1625.html

    http://www.medyatikbakis....-esnafimizi-zora-sokuyor/

    Ulan çalışıyosan bari hakkınla çalış be dıbına koyayım..
    ···
   tümünü göster