/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +9 -9
    allah insan ürünü olmasaydı onu asla anlayamazdınız...

    evrende duygularını yüksek zekası ile ifade edip davranışlar sergileyebilen tek canlı insandır.

    evrende bilinçli yaratan tek canlı insandır, yaratmak insana mahsustur; ve zaman içinde var olan bir canlının söyleyebileceği bir eylemdir sadece. yaratmak demek bir zamansal ifadedir. bir başlangıcı vardır. başlangıç anından önce karar veren bir bilinç vardır ve bilinç de zaman ve mekan içindedir sadece. bu bakıma zaman ve mekan dışı tanrı tanımları koca bir yalandan ibarettir.

    evrende kızan, öfkelenen, ödüllendiren, cezalandıran, seven, kibirli olabilen, lanet eden, yemin eden tek canlı insandır. ahlak tesis etmek için yasak ve emirler koyma gereği hisseden tek canlı insandır.

    tüm bu insani özelliklerde ancak ve ancak evrimsel bir gelişme sonucunda elde edilebilir. ve bildiğimize göre evrende bu özelliklere sahip tek canlı insandır.

    tanrı fikri insanın kendisini evrenin merkezine koyarak "ben düşünüyorum, yaratıyorum, emir verip yasak koyuyor ve ahlak tesis ediyorum... " deyip evrene öz benci olarak bakarak, "o halde evrenin arkasında da insan gibi bir varlık olmalı " demesiyle var olmuştur. ve tamamen bir yanılgıdır.

    islam'daki sembolizm de tamamen yalandır. müslümanların antik yunan felsefesinden etkilenip selefi denen, muhafazid zamanındaki, muhafazid'in yaşadığı islam'ın kendisi de olan, "allah'ın eli, ayağı " gibi düşük seviyeli kavramlardan, insan gibi insani bir cemali olan varlık tanımından kurtulmak için mutezile, eşari, sünnilik gibi mezhepleri yaratmasıyla ortaya çıkmıştır.

    ayrıca islam'daki allah adeta insan ürünüyüm diye bas bas bağırmaktadır.

    yarattığı her şeyle insan etrafında gezinen, insan etrafında koğuşlanmış, insanın kölesidir islam'daki teist tanrı allah...

    melekleri insanların amellerini yazar,

    meleklerinden mikail insan etrafındaki doğa işleriyle ilgilenir,

    meleklerden israfil insanın sonunu saygıyla getirecek bir melektir,

    azrail insan canlarını almayla ilgilenir,

    cebrail verilen emirle sapkın insanları helak ederek insanlar arasında düzeni tahsis eder ve seçilen elçilere vahiy getirir...

    meleklerin başı olan azazil, şeytan, ya da iblis de insan kendisinin yerine geçiyor diye telaşlanıp allah ile sataşmaya girmiş ve sonsuza dek lanetlenmiş, cehennemlik kılınmıştır...

    berzah alemi, kalu bela...

    iyi ve güzel insanları sonsuz güzelliklerle mükafatlandırmak için cennet,

    kötü ve isyankar insanları cezalandırmak için cehennem,

    ve sonsuza dek cenneti ve cehennemi ile insanın emrinde olan bir allah,

    cehennemi ve cenneti ile adeta insana tapıyor, üşenmiyor insan için azap mekanı da yaratıyor, en ince tasvirlerine kadar nasıl tasarladığını ve kendisini inkar eden insanlara ne yapacağını anlattığı bir mekan.

    tüm bunların dışında:

    "tanrı üç tane ırk yarattı.

    melekler, ışıktan.

    cinler, ateşten.

    insan, topraktan. " gibi starcraft hikayelerinden fırlama gibi duran fantastik bir temele sahiptir islam. babil'den kalma inançlar gibi bir yapısı vardır.

    aslında bu üç farklı ırkın kökeni de aristo'nun toprak, su, ateş, hava gibi 4 elementinden araklamadır.

    yine 7 göklü evren modeli de aristotales'ten araklamadır.

    islam her şeyiyle geçmişin ürünü olan bilgileri muhafazid'in tüccar olduğundan, farklı kültürlerle 40 yaşına kadar etkileşime geçip öğrendiklerini ölçüsünde yorumlayıp kurgulamasından ibarettir.

    kur'an'daki allah, muhafazid'in "nasıl bir allah tasarlasam insanlar bana inanır " tarzında bir sorgulamasının ürünüdür.

    ama 7.yy ürünü olan tanrısı aşırı komiktir.

    tabii evrenin kendisi için yaratıldığı gibi bir iddiasını dogmatikçe, dogmatik inançlarına dayanarak, tarihsel bilimin hiçbir yönteminde olmayan gerekçe ile, tarihsel bir belge olan hadisi reddedenlere de kıçımızla gülüyoruz.

    tek rehber kur'an deyip taslaman, edip v.s. gibi tonlarca, kendisinin sahip olduğu görüşe kavuşmasında onlarca yabancı insanın etkisi olan insanın yarattığı, kendi paradigmasını ve bu çürük paradigmaları üzerine kurulu çöp argümanlarını ciddiye alacak kadar mantıktan uzak, aklını ölümüne teslim etmiş cahil insanlar.

    hepsine gülüp geçiyoruz.

    evrenin yaratıcısına hiçbirinin inandığı yok.

    bir araba inanıyorlar. tanrı diye tapıyorlar.
    ···
   tümünü göster