1. 1.
    +5
    bak kardeşim türklerin islam öncesinde yazılı olarak bazı eserleri vardır. ama bunlar azdır. lakin islam öncesi türk tarihinin ve medeniyetinin her zerresini çin ve avrupa kaynaklarından bulabilirsin. avrupa hunları kavimler göçünü başlatmış bu göç avrupanın bu günkü çehresini oluşturduğu için çağ açıp kapatmıştır. bu yüzden türk tarihini avrupa kaynaklarından da bulabilirsin. öte yandan kürt tarihi hakkında yazılı olarak ulaşabileceğin hiç bi gibim yoktur. bilimsel dayanağı olmadan hititlerin bilmem nenin torunuyuz diyosunuz. adıyamandaki heykelleri bile kürtler yaptı diyemessin kesin olarak belge yok tarihte bi alfabeniz olmamış. halk müziği diye türklerin ve moğolların icat ettiği kopuz un değişik versiyonu olan bağlamayı çalıyosunuz. selahaddin eyyübi kürt diyosunuz adamın kardeşinin adı şemseddin böri han böri eski türkçede kurt demek. zütten uydurup uydurup sallıyosunuz anca.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      kürt tarihi hakkında ulaşabileceğin bir sürü kaynak var. kureyş şecerelerinden tut yunan komutan ksenephenonun önbinlerin dönüşü adlı kitabında sefer dönüşü kendilerini talan eden karduchoi isimli millete kadar tevratta geçen sığınılan karda devletine kadar çok şey var. eyyubilerden mervanilere zend hanedanına şeddadilere medlere isktilere( iskitleri dil yapısı aryan olduğunu göstermektedir ya keza kafatasları da pers de değildirler ) kadar birçok kavim vardır. hurrilerden subarrulara mittanilere kadar.

      ama bunlar için bir araştırma yapman gerek öyle bir gibim yok demenle yok olmuyor.
      ···
      1. 1.
        0
        iskitlerin dil yapısı aryan olduğunu gösteriyor diyorsun da iskitler türk boyu hanları da alp er tunga sen önce hint-avrupa dil ailesi terimi nereden çıkmış onu bi araştır. hint avrupa dil ailesi ingilizlerin hindistanı sömürmek için uydurduğu sahte bir terimdir. bunu bizzat gazi üniversitesi edebiyat fakültesi nden bir hoca söyledi bana.
        ···
      2. 2.
        0
        gazi üniversite hocan hitlerden ve onlarca profesörden daha iyi anlaşılan bi yürü amk. iskitler türk boyu olduğunu dünyada bir siz söylüyorsunuz bu bir. ikinci olarak siz orta asya bedevilerinin tarihi kesin değildir yani alp er tunganın kesinlikle iskitlere ait olduğu kanıtlanmamıştır alp er tunganın saka olduğu düşünülmektedir ki bu kişinin varlığı bile meçhul. bana kalırsa sizin itbarak destanları (kurtadam ahaha ) gibi sallamasyon
        ···
   tümünü göster