/i/Devlet

  1. 1.
    +8
    sanıyoruz ki bu binler cezaevine girince filmlerdeki gibi ceza çekiyorlar. cezaevinde çalışan bi memur olarak size biraz bilgi vereyim.
    yeme, içme, ısınma, banyo vs. gibi şeyleri direk geçiyorum çünkü bir çoğumuzdan daha kaliteli karşılanıyor ihtiyaçları.
    gibiş hakkı: bilmeyenler google dan arasın. kapalı kurumda kalan mahkumlar 3 ayda bir karılarıyla gibişebiliyorlar. prezervatif de devletten.
    eğitim hakkı: açık kurumlarda kalan hükümlüler taktan bi üni yazıp her gün sabahtan akşama kadar kurum dışında kalıyorlar. tamdıbına yakını derslerin çoğundan kalıp okulu olabildiğince uzatıyorlar.
    özel izin: senede 4 sefer olmak üzere açık kurumdaki mahkumlar 4 ile 7 gün arasında izine gidiyor. senede 28 gün eder. memurun 20 gün izni var. bi de izne gidip hastaneye yatıyorlar. uyduruk birşeyden aylarca hastanede yatıp herşeyi yapıyorlar.
    sağlık: sizin kanser ananıza babanıza alamadığınız milyarlık ilaçları bu arkadaşlar bedavan kullanıyor. kurumlarda diş üniteleri bile var. her türlü sağlık hizmeti ücretsiz.
    haberleşme: kapalılarda kısıtlı bu biraz ama açıklarda günün her saati ankesörlü telefon hizmetinde arkadaşların. ayrıca tüm koğuşlarda tv ve lig t v var. benim evde yok lig tv valla.
    sosyal yardım: bu hükümlü arkadaşların dışarıda kalan ailesi çoluğu çocuğu mağdur olmasın diye dövletimiz onlara 800 tl ye kadar maaş bağlıyor. bu uygulama mağdur olanlara yok maalesef. babası anası ölene yardım etme gereği duymamış devletimiz.

    tüm bunlar tamamen ücretsiz ve tahliye olmaya 1 yıl kala denetimli serbestlik adı altında cezaevinden salıyoruz bu temiz arkadaşları. hesapları var bunun. kısaca 1 buçuk yıl ve altı cezalar cezaevine hiç girmiyor bile. tüm bunların yanında mağdura yönelik hiç bir düzenleme olmaması, böyle düzenin amk demeye yetiyor. şayet benim gibi obsesyon sahibiyseniz sürekli hasta oluyorsunuz amk un yerinde. her neyse bu saydıklarımın tamamı son 10 senede yapılmaya başlandı. biraz düşünün derim.
    ···
   tümünü göster