/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +2
    bak kardeşim bu dünyada demir, gümüş,altın cevherliler vardır. altından gümüş doğabileceği gibi demirden de altın doğabilir. belki sen demirden doğmuş bir altın cevherlisin. hayat herkese dersler verir.

    kral yönetme hakkını halkının mutluluğu ve güvenliği için kullanmalıdır. kral insanları mutlu etmek için onlara küçük mutluluklar, eğlenceler sunar. küçük mutluluklar kötü bir kralın iyi bir kral görünümüne bürünmesindeki araçlardan biridir.bu ta ki halk bilinçleninceye kadar sürer ya da bu küçük mutluluklar son buluncaya kadar. kral sonunda tirana dönüşür ve cezalandırılır.

    halk içinde kinikler mevcuttur. bunlar fakirliğin mutluluk olduğunu ve küçük mutluluklarla yetinilmesi gerektiğini söyler. halkın krala karşı ayaklanmasını önlerler.

    kralın iyi mi kötü mü olduğunu insanın refahının yanında savaşlar belirler.iyi kral halkını diğer devletlere karşı korur. halk fakir olsa bile ülkenin güvenliği için bunu önemsemez. çünkü bilir ki kendinden olmayan kendisine kötü davranacaktır.bu sadece tiran olmuş bir kral varken sekteye uğrayabilir.
    ···
   tümünü göster