/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +16 -8
    Gdansk Şehrinde yaşıyorum. Daha öncede eski Komünist Çek Cumhuriyetinde 2 yıl yaşadım. Komünistliği çok iyi bir şey sanan andavallara gerçekten Komünizmi yaşamış insanlardan dinlediklerim, gözlemlediklerimi anlatacağım. belki çok giblenmeyecek lakin ben yine de anlatacağım.

    Bak kardeşim, Komünist Polonya ve Çek Cumhuriyetinde, insnalar rejime muhalefet oldukları için öldürülüyor, kayboluyor ya da sibirya da ki elmas madenlerinde işçi olarak çalışıtırılıyordu. Polonya'da hala nerede oldukları bilinmeyen 200 000 insan var ve bu insanların komünizm döneminde kayıtları sadece en son bulunduklar yerlerde tutuklanmaları ve hiçbir belge sonrasına ait yok. 20 milyon insan Sovyet dönemi boyunca öldürülmüştür. Bunların en başında Lehler, Tatarlar gelmektedirler. Ukrayna da ki Leh nüfusu 1948 de %11 iken şuan %1. %10'luk kısım ya komünist politika gereği orta asyaya zorla gönderilmiş, gitmeyi kabul etmeyenler ise kurşuna dizilmek suretiyle öldürülmüştür.

    Sovyet döneminde sovyetler birliği sınırlarını geçtim, başka bir şehre gitmek bile imkansızdı zira şehirden şehre göçme yasaklanmıştı. Göç ancak ve ancak devlet eliyle olabilirdi yani sen şimdi kütahyadan kalkıp istanbula gezmeye gidemezdin en basite indirgersek.

    Hani bu komünizimde herkes eşit dalgası varya, buna inananı ta zütünden gibeyim. Komünist Polonya'da halk açlıktan kırılırken, devlet adamları gibi taşşağına denk gezip partilerde boy gösteriyorlardı. Devletin hizmetinde ulus mantığıyla insanların analarını gibip tüm mal varlıklarını sözde devletleştirip en kıyak noktaları kendi üstlerine yapıyorlardı. Solidarnosc hareketi sonrasında yapılan geri iade kanununda dönemin komünist parti liderlerinin mal varlıkları dudak uçuklatacak cinstendi. Lech Walesa'nın yaptığı bir açıklama aynı şu şekilde.

    " Halkçı görünen komünist parti liderleri ve üyeleri, devlet madenlerine çökmüş, Rus yardımlarını halka dağıtmak yerine kasalarına koymuş, halk için iş yapıyor görünüp halkı köleleştirmişlerdir. Bu sebepledir ki halk demokratikleşmeye ve komünizm kanserini kesip atmaya ant içmiştir" bu arada inanmayan olur diye söylüyorum Lech Walesa benim komşum adam 2 sokak ötemde 3+1 müstakil bahçeli bir evde yaşıyor.

    Komünist Polonya döneminde yapılan sözde toprak reformuyla insanların atalarından kalan toprak, ev, büyük-küçük baş hayvanlar devletleştirilmiş, köylüyü şehire gidip devlet fabrikalarında karın tokluğuna çalıştırmaya zorlanmış, kabul etmeyip baş kaldıranlar ya kaybolmuş ya da öldürülmüşler. Karımın büyük amcasının nerede olduğu hala bilinmiyor zira muhalifmiş o dönemde.

    Bak kardeşim, o çok savunduğun komünizm var ya onun ta dıbına koyayım. Bugün Türkiye'ye komünizm gelse elindeki avucundaki herşeyi devletleştirse, bilgisayar kullanmanı yasaklasa, fabrikada zorla çalıştırılsan çok mu hoşuna gider? Ulan dıbına koyduğum ilk sen karşı çıkarsın bu işe.

    Özet : Bırakın oçluğu komünizmi, hayatınıza dalganıza bakın. Komünizm hiçbir yerde iyi birşey gerçekleştirmedi, gerçekleştirmesini bekleyerek rüyaya kapılmayın.
    ···
   tümünü göster