/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    Şu domuz eti olayını hala anlamış deilim panpa biri mantıklı bir açıklama yapsa hatim indiricem am k
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      domuz tak yediği için. sağlıkla alakalı yani.
      ···
    2. 2.
      0
      allah sen tak yeme diye uğraşıyor sen halen hatim indirmemek için bahaneler arıyorsun lanet çocuk. ayrıca artık hatim indirmenin zamanı geldi wifiden bağlanıp indir paketi yemesin 114 sure boru değil
      ···
    3. 3.
      +2
      yanıtlıyorum bak iyi dinle.
      domuz eti yememe museviliğe dayanır. o dönem domuzlarda bir hastalık ortaya çıkar. bu yüzden domuz yiyen insanlarda hastalanmaktadır. musa da bunu engellemek adına öyle birşey yazmış. akla mantığıa sığıyor. zaten herkese göre dana, kuzu daha lezzetli olduğundan herkes tamam demiş. sonra isa girmiş devreye. isa döneminde açlık varmış. dana, kuzu yokluğundan domuz yemeye mecburmuş insanlar. isa durur mu domuz serbest, hatta isterseniz çükünüzü de kestirmeyin demiş. insanlar isayı da sevmiş. sonra muhafazid zamanı gelmiş. muhafazid zaten kendinden yıllar yıllar önce yaşayan musanın kitabını genel olarak kopyalamış. isadan da az birşeyler almış. domuzu yasaklamış musadan ötürü... hikaye bu. ve kıçımdan uydurmadım gerçekten böyleydi.
      ···
    4. 4.
      0
      @2.3 güzel bilgi panpa verdim şukunu.
      ···
    5. 5.
      +1
      Domuz eti çok sağliklıdır beyler. Yabancilara baktiğiniz zaman adamlarin fiziğindende belli olur bu. Hem domuz eti çok ucuz hem lezzetli hemde sağliklidir. Yememek için hiçbir sebep yok.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster