/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +8
    Türkiye'de üniversiteler artık sığır yetiştiriyor. çoğu meslek sahibi değil de vatan haini olarak mezun oluyor
    ···
    1. 1.
      0
      ehhhh millet tembel olunca üniversiteler kürtçü-komünist dolar, herkes işe kendinden başlamalı artık.. meydan bu huur çocuklarına bırakılmamalıdır.
      ···
    2. 2.
      +3
      teeeeeeek yol devriiiiiim, tek yol direniiiissss

      {[InciListeHaberYap]}
      [[
      {{baslik: rererere}}
      {{resim: https://findelement.com/n...2705537525bf9a36446d.jpeg }}
      {{yazı:n a z i }}
      ]]
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Köle olabilecek önüncü gördün mü?
        ···
      2. 2.
        0
        olm. resimli.entry olmuo amk ya
        ···
      3. 3.
        0
        yorum altında olmaz amk normal entari olarak girmen lazım
        ···
      4. diğerleri 1
    3. 3.
      +2 -6
      Yine bir hzpankus başlığı yine onun yancısı prazer vatif. dıbına koduklarım artık ideolojilerle örgütleri birbirinden ayırın. Dev-lis üzerinden 2dir komünistlere giydiriyorsunuz. Dev-lis komünist değildir bunu sokun kafanıza. Cahil binler sizi.
      ···
      1. 1.
        +1
        Dev-lis'in komünist olup olmaması gibimde değil,ben üniversiteleri eleştiriyorum.
        ···
      2. 2.
        +3 -1
        aynı takun laciverdi amk savunanı da bir saldıranı da bir sen milliyetçilikle faşizmi aynı şeymiş gibi lanse ettiğinde sorun olmuyor nedense dıbına kodumunun
        ···
      3. 3.
        +1 -4
        Üniversiteler vatan haini yetiştirmez. Üniversitelerde yök'ün müfredatını uygular. Öğrenciler orada siyasi örgütlerle ilişkiye girerse politikleşir. Bunun üniversitelerle alakası yok. Ama sizin için komünizm de vatan hainliği olduğu için şöyle açıklanır. insan zekası 15 yaşında farklı düşünürken 18-24 yaş arası farklı düşünür. 15 yaşında milliyetçilik gazlarına gelirken 18 yaşında dünyanın derdinin milliyetçilik değil para olduğunu anlar ve bu tarz gereksiz ideolojilerden uzaklaşır. Tabi uzaklaşamayanlarda var. Onlar 15 yaşındaki zihniyle devam eder.
        ···
      4. 4.
        +3 -1
        sana göre emperyalizme diz çöktüren, 10 tane savaş idare etmiş, sayısız devrimlerde bulunmuş Atatürk de 15 yaşından uzaklaşamamış yani öyle mi? gibtir git huur çocuğu seni
        ···
      5. 5.
        +2 -1
        Faşizm bir uygulama biçimidir. Genek olarak milliyetçi eğilimdeki ülkelerde görülür. Fakat sosyalizme ulaşmanın hem teorik hem pratik olarak çeşitliliği vardır. O yüzden bir örgütle bir ideolojiyi genellemek saçmadır. Milliyetçiliği mhp üzerinden yaftalamak da aynı şekilde saçmadır.
        ···
      6. 6.
        +2 -2
        "Kendi ırkçılıklarını muhafaza edip, bizim milliyetçiliğimizi hoş görmeyenler, bizi milli intihara sevk etmek isteyenlerdir. Eğer bunlara bütün enerjimizle <<Hayır!>> diyorsak, bu sofu bir milliyetçi olduğumuz için değil, milli varlığımızı muhafaza etmek içindir. Türk gençliğini de bunun için milliyetçi olmaya çağırıyoruz. Bu şuura sahip olmayan gazetelerin ve yazarların Atatürkçülüğüne de aldanmayalım. Bunlar Türkçü olmadıkları için hiç bir zaman samimi bir Atatürkçü de olamamışlardır."
        -Peyami Safa

        özet: O R O S P U Ç O C U Ğ U J O H N N Y L A S H
        ···
      7. 7.
        +1 -1
        ulan sana okuman için ödev verdiğim kitabı daha okumadın sen demi? yarın velin gelecek huur çocuğu!!1!!!1
        ···
      8. 8.
        +1 -2
        Hzpankus seninle gayet kibar konuşacağım ki amacımın seni rencide etmek değil sana birşeyler öğretmek olduğunu anla. ilk olarak milliyetçilik akımları ve ulus devletler monarşik yapıdaki ya da derebeylik sistemiyle yönetilen ülkeler için ilerici adımlardır. Yani tarihsel süreçte atatürk'ün osmanlının monarşik yapısını bitirerek ulus devlet kurması ilerici bir adımdır. Bunu yazan marx. Yani milliyetçiliği kötülemek onu baştan sona kötülemek değil onun artık işlevinin kalmadığının bilincinde olarak geçmişini takdir edip şu günkü gereksizliğini kötülemekdir benim için. Milliyetçilik akımı insanlara bir ülkü birliği verdiği için geçmişte yararlı olmuştur. Ama bugün şartlarında kutuplaşma milliyetçilik ekseninden değil emek ekseninden olur. Bunun sebebini söylememe gerek yok ama globalleşen dünya ve sınırların ortadan kalkıp sömürünün sınırötesine geçmesi örnek gösterilebilir. Benim demek istediğim bu. Komünist olmam atatürkün devriminin saçma ilerici olarak veya anlamsız olarak görmemi gerektirmez.

        Özet: Bunu oku da biraz bilgilen.
        ···
      9. 9.
        +1 -2
        sen marxa komünist manifestoyu kimin yazdırdığını biliyor musun güzel evladım:) en çok ne zaman eğleniyorum biliyor musunuz? hani karanfil sokakta filan toplanıp kahrolsun amerikan emperyalizmi diye pankart açıp bağırıyorsunuz ya, heh işte en çok o zaman eğleniyorum dıbına koyim. ulan zaten sizi oluşturan amerikan emperyalizmi bir kere, sizi gibi insanları da güzel, süslü sözler altında kandırıp kendi saflarına çekiyorlar. ayrıca milliyetçilik, ırkçılık, faşizm 3 farklı ideolojidir. faşizm mussolini dönemi italyasında ortaya çıkmıştır, önce bunu o kafana bir sok. neymiş milliyetçilik zaman zaman faşizme kayabiliyormuş ya bi gibtir git dıbına koyim... şiddete eğilimli olmanın milliyetçilik olup olmadığı tartışılır. kaldı ki ben milliyetçiyim diye, benimle aynı düşünmeyen adama saldıracak değilim. bilhassa ona doğruları anlatır, kendi safıma çekmeye çalışırım. bu doğrultuda da bir çok kürt ve komünist arkadaşım mevcuttur. öyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor ki, sanki milliyetçi adam kendi milliyetinden olmayan kişiye kinle bakar, öldürmek ister YA Bi gibTiRiN AMK. ben bilhassa yabancı kişilerle daha çok samimi olurum, kendi milletimden bir adama gösterdiğim hoşgörünün 2 katını onlara gösteririm. neden? çünkü burada milli bir menfaat söz konusudur.

        ayrıca senin gibilerinin güç kazanması için geçmişte bir çok adamı katlettiler. ahmet taner kışlalı, bahriye üçok, uğur mumcu bunlara örnektir. uğur mumcu bir solcu olarak, milliyetçiliğin olmadığı bir solun türkiyede varolmasına imkan görmüyordu, desteklenmesini istiyordu. ne yaptılar adamı? öldürdüler. şimdi meydanı kimler doldurmuş durumda? solun milliyetçilikten kurtulması gerektiğini söyleyen zülfü livaneli gibi adamlar. günümüzde artık ortalık sahte dincilerden sahte atatürkçülerden sahte solculardan geçilmez oldu. akpnin chpnin mhpnin hepsi birbirine düşman görünse de hizmet ettikleri tek bir oluşum vardır, o da kesinlikle bizim lehimize değil, aleyhimizedir. ehhhh... bunların hepsi yüzlerce yıllık bir oyun sonuç itibariyle, günümüzde artık herifler taşları yerine oturtmaya, ipleri kendi ellerine almaya başladı. sizin gibi kandırılmış insanlar da kendini alim sanıp asıp kesiyor, halbuki bir oraya bir buraya, bilinçsizce koşan başı kegib tavuktan farkınız yok dıbına koyim.
        ···
      10. 10.
        +3 -3
        Benim gibilerin güç kazanması için değil doğruları söyleyen adamları başka şekilde susturamayacakları için öldürdüler. Uğur mumcu gibileri bütün solcular sever. Onları öldüren de bizzat devlet-mittir. Ayrıca şu sovyetleri amerika kurdu marx'ı emperyalistler yazdırdı geyiklerini geçin artık. Marilyn manson'da kaburgalarını aldırmış kendine sakso çekmek için.
        ···
      11. 11.
        +1 -1
        he geyik dıbına koyim. sen neden böyle denildiğinin abcsini araştırmak yerine, kolay olanı seçip geyik diyorsun. zaten en kolayı da bu değil midir? zahmetli bir işe girişmek yerine onu reddetmek yapılabilecek en basit ve zahmetsiz şeydir. bu bağlamda kişi herşeyi en iyi kendisi bilir zaten dıbına koyim. başkasının onun bilmediği şeyleri bilmesine imkan yoktur. en mükemmel kişinin kendisidir değil mi?

        bunlar basit insanlara has özelliklerdir.

        basit olmayanlar ise, sokrates gibi "bin sene okusam da 'ne biliyorsun' diye sorsalar, 'tek bildiğim şey hiçbir şey bilmediğimdir'" diyerek, mutlak bilgiyi yalnızca tanrının bildiğini savunan, ancak buna karşın yılmaz bir azimle okuyan, araştıran, kendini geliştiren insanlardır.

        sen onlardan değilsin.
        ···
      12. 12.
        +4 -2
        HAHHAHAHAHAHHAHAH ulan benim araştırmadığımı nerden biliyorsun. Ayrıca senin araştırdım dediğin huur çocuğu komplocu gibkofield'ın yazısını okumak. Ya hiç düşünmüyorsunuz değil mi koskoca amerikanın veya rotschild ailesinin işi yok hayvan gibi bir ideoloji üretecekler ve bu ideolojinin onları bitirme ihtimali olacak bir de hayvan gibi para kaybettirecek. Gerçekten noel babaya inanan çocuklardan farkınız yok. Amerika-sovyet çekişmesi zamanında gerizekalı amerikalılar boş sebepten çarçur etti yüz milyarca doları. Ve birde dıbına koyayım senin ideolojinin her yanı ekgib. Ne bir ekonomik model öneriyorsunuz ne bir felsefeniz bir sistematiğiniz var. dıbına koyayım liberal gavat olsanız bu kadar yüklenmem size.
        ···
      13. 13.
        +1 -1
        ulan huur çocuğu sen neyin kafasını yaşıyosun dıbına koyim michael gibkofield ne alaka ben sana antony sutton diyorum sen bana michael gibkofield diyorsun amk git antony sutton'u, jan van helsing'i, bugün rusya dahil çoğu ülkede basılmasını geçtim bulundurmanın suç teşkil ettiği 20. yy başında rus dr. nilus tarafından sızdırılan siyon lider protokollerini oku. gibkofield diyor birde dıbını ızdırabını gibtiğim gel de çıldırma amk. onu alta seni üste koyup gibeyim bi gibtir git huur çocuğu seni. ayrıca burada ne sovyetlerin ne de amerikanın çıkarları önemlidir. iki kişinin kavgası 3. kişinin işine yarar daima. korede, vietnamda sizin gibi kandırılmış cahil insanlar yüzünden yüz binlerce insan öldü, o gibik savaşlar hiçbir tarafa yaramadı. sadece 3. kişilerin kaldırmasına, maddi ve manevi olarak daha da güçlenmesine yaradı. CAHiL huur ÇOCUĞU SENi.
        ···
      14. 14.
        +1 -2
        Tamam panpa gibtir et sen şimdi amerikanın uydurduğu komploları. Zaten benim dediğim yere geldin iki tarafa da yaramıyorsa iş niye amerika böyle birşey yaratsın? gibtir et şimdi onu sen bana milliyetçiliğin sistematiğinden bahset. Sizin gayeniz ne? ideal toplum yapınız nasıl? Hangi ekonomik sistemi istiyorsunuz?
        ···
      15. 15.
        +1
        sen burada önemli olan şeyin amerikanın çıkarları olduğunu mu zannediyorsun? amerika sadece bir araçtır, amaç değildir. ayrıca sen dediklerimi okudun mu da komplo diyorsun amk? bilgin yok fikir üretiyorsun sana bahsettiğim şeyler hakkında.

        ayrıca sorduğun soruların hepsi çok daha önceleri atatürk tarafından üzerine düşünülmüş, cevaplanılmış şeylerdir. atatürk'ün ekonomi politikalarını vs bilmemene de şaşırmam açıkçası, zira okuyup araştırmaktan çok laf ebeliği yapıyorsun. yine uğur mumcu'nun sevdiğim bir sözü: "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz."
        ···
      16. 16.
        +1 -2
        Öyle malca bir cevap verdin ki ne desem boş amk. Bana fikirsiz diyen adam daha kendi ideolojisinin gayesini açıklayamıyor. Ayrıca amerikanın anti-propagandası hakkında bir gibim bilmediğin o kadar belli ki. George orwell'i bildiğini bile sanmam da örnek olarak ne büyük bir huur çocuğu olduğundan haberin yok. gibindirik iki kitaba kanacak kadar ahmaksın. Çok açık ve net söylüyorum dünya'da eşitlik istemeyen huur çocuğudur. Ahmaktır egoisttir.
        ···
      17. 17.
        +1
        ülkenin %60ı aptaldır aziz nesinden oldum olası hazzetmem. ancak ülkenin %97sini okuma yazma bildiği halde kitap almaya tenezzül etmediği için, ben ülkenin aptal olduğuna inanmıyorum ancak ülkenin %97sini cahil kimseler olarak görüyorum. bunların içinde haliyle milliyetçiler, atatürkçüler de var. zaten içinde bulunduğumuz karanlığın sebebi şu kitap okumama, rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş olan tavırlarımızdır. sorsan ülkenin yarısı atatürkçü olduğunu iddia eder, ama kitap okuyan adam yüzdesine bakıyorsun%3 civarında. kitap okumayan adam atatürkçü olabilir mi? demek ki bunlar ne atatürkçü ne de milliyetçi. dolayısıyla sen bu %97lik bölüm içerisindeki atatürkçüleri gözlemleyerek, atatürkçülüğün bir felsefesi yok diyemezsin.

        yalnız kitap okumuyor diye halkı suçlamak da yanlış olur, durumun böyle olması için düşman harıl harıl çalışıyor zaten. hasan ali yücelin bitirilmesi ve köy enstitülerinin kapatılması buna örnektir. cephede mağlup edilemeyen türk'ü siyaset alanında mağlup ederek gerek maddi gerek manevi yönde diz çöktürüyorlar bugün...
        ···
      18. 18.
        0
        senin yüzünden sucuklu makarnamı yiyemedim makarnanın yağı kalıplaştı amk.
        ···
      19. 19.
        +1 -2
        Sen de biraz kitap okusan iyi olacak. Daha demek istediğimi bile anlamadın. Ben atatürkçülere veye milliyetçilere cahil veya gerizekalı demedim zaten. Ben milliyetçiliğin amacını sordum. Felsefesi derken milliyetçiliğin amacı ne yani? 3 entrydir bunu soruyorum amk.
        ···
      20. 20.
        +1 -2
        Johnny Lash Kardeşim bu Cahil huur çocuğuna laf anlatamazsın,Her zaman konuyu okuyanların şukulayacağı Tarafa çeker. Tribüne oynar ,Ne yazdığını okumaz bile ,Sen kendinle tartışır durursun. Tartışmada ezilmeye başlayınca Çanakkale geçilmeze bağlar. Cool Elit tanıtır kendisini her seferinde ,eski konularına bak mevzu hep aynı ,Her tartışmada gibi tutmuş her seferinde tartışmayı sapıtım tribünlere oynamış. Reel bir huur çocuğudur kendisi
        ···
      21. 21.
        0
        Aynen panpa bende farkındayım olayı atatürke uğur mumcuya çekerek şuku almaya bakıyor bin. Halbuki konu devlisti nerden nereye getirdi konuyu dıbına koyduğum.
        ···
      22. diğerleri 19
    4. diğerleri 1
   tümünü göster