/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +19 -7
    Uzay insan nasıl oluştu , kara delikler nasıl oluşur gibi şeyleri konuşuyor ve kimse çıkıp tanrı var mı yok mu diye vaktini harcamıyor. Adamların umurunda değil bunun için polemiğe girmeye ihtiyaç duymuyorlar çünkü adamlar normal dindar bir insanın dünyaya katkısından insanlığa olan katkısından daha çok katkıda bulunuyorlar.

    Bence cennete girmesi gereken asıl kişiler Müslüman, Hristiyan,Yahudi veya başka bir dine mensup kişi olarak değil dünyaya katkısı ve insanlığa ne katkısı oldu diye ayrılmalıdırlar. Düşünün ömrünü tekkelerde zikirle geçiren bir kişinin dünyaya ve insanlığa ne gibi bir katkısı olur veya insanları sürekli dini konularda sıkıştıran sanki insanlığın tek derdi başörtüsüymüş gibi davranan tipler, bunların insanlığa hiçbir katkısı olmamasıyla birlikte insanlığı uyuşturmaya çalışmaktadırlar.Tek bir kaynak,tek bir düşünce,tek bir konu. Bunlar aşırı dindar kişinin düşünce kapasitesidir.
    Ama bir bilim adamı eşsiz bilgilere sahiptir ve bunları insanlık için kullanır kendisi için değil.Ve yaşadığımız dünyayı güzelleştiren kişiler bu kişilerdir.

    Ülkemizde bilimin gelişmemesinin tek sebebi bilim ve dinin bir tutulmasıdır. Eğer bir tartışama da Bilimden söz açılmışsa hemen konu Tanrının varlığı yokluğu tartışmasına gider ve her tartışmada bu konu açılır.Bu yüzden Türkiye de Bilim Tanrının varlığı konusunda ileri gitmez bu yüzden bu konuda yatırım ve harcama yapılmaz.

    edit1: Olum yok mu okuyan kendim yazdım okuyun da yorum yapın.
    ···
   tümünü göster