/i/Tespit

  1. 51.
    +43 -3
    dur dur lan dur 3 bin yıllık şehirler mi diyor? ve bu söze katılan 26 kişi var. vay dıbına koyiyim lan. olm aklım almıyor ha bazı laflarınızı. bu nasıl bir özgüven lan? şehir nedir, şehircilik nedir oturun biraz öğrenin gözünüzü seveyim. çok ufak bi alanı kapsayan tarihi mirasa bakarak "3 bin yıllık şehirler" demek nasıl bir aklın ve birikimin ürünü? şehir neye deniyor adamın en ufak fikri bile yok.
    türk şehirciliği dediğinde çoooook yakınlara geliyoruz canım kardeşim benim. 2. dünya savaşını da geç yani, öyle zamanlara geliyoruz, sen düşün gerisini. alman kardeşlerin berlin'i baştan yaptı ya hani, sen de yavaş yavaş şehircilik nedir yeni öğreniyodun dıbına koyiyim neyin kafası bu? mesela otur şimdi düşün bakalım istanbul bugünkü istanbul ne zaman olmuş diye. osmanlı dönemi'nde mi olmuş yoksa son 50-60 yılda mı olmuş. bi bak bakalım. ulan arşivlerde ankara'nın cumhuriyet öncesi ve sonrası görüntüleri var işte, ilgiliysen araştırır bulursun. köy ulan bildiğin, neyin kafasındasın sen? 3 bin yılmış. ulan yanı başındaki şehirlere bak hele, ne zaman sanayileşmişler, sen ne zaman sanayileşebilmişsin. onlar sanayileşmenin takuyla olan mücadeleyi halletmişken, sen daha sanayileşme ne bilmiyodun. bi bak lan bunlara. 3 bin yıllık şehirmiş. 60 yıllık şehirler lan bunlar 60 ne 3 bini?
    zamanında göç eden köylünün yaptığı gecekonduya seçimlerde gidip oy uğruna tapu veren ben miyim lan? amerikalı mı olm onu yapan? norveçli mi? kim söyle hele? ulan adamın eline yasal arsayı veriyosun sen iki oy uğruna, sonra gelmiş 3 bin yıldan bahsediyosun. senin olayın siyasi rant olmuş 50 senedir, gelmiş 3 bin yıldan bahsediyosun. adama gülerler lan.
    her şehir yeni yapılmış, bi seninki eski dıbına koyiyim, ki senin şehrin alayından yeni esasında. edinburgh de mi yeni dıbına koyiyim. sen kalkıp tarihi çeşmenin önüne kebapçı afişi asabilecek kadar dalyarak ve tarihine saygı duymayan öküz bi milletsin, adamlar ise bir mahalle 16. yüzyılda nasılsa hala o şekilde tutmaya, adamakıllı restore etmeye ve bunu turizme çevirmeyi bilmiş. sen neyden bahsediyosun? o kovduğun rumların yaptığı binaları sahiplendin mi bi an? onları da çok güzel sahipleniyoruz yalnız. yaptığımız şey üzerine plastikten kat çıkmak. yahu o değil de yenikapı kazılarında çıkan tarihi kalıntılara 3-5 çanak çömlek diyip hafife alan bu ülkenin şu anda başında amk. siz hala neyden bahsediyosunuz lan? vizyonunuz mu var? şehircilik adına en ufak bir fikriniz mi var? sıfır dıbına koyiyim. bırakın bu işleri. bilgi sahibi olmadan böyle böbürlenerek konuşmayın, burdaki veletlerin arasında belki yükselirsiniz de başka ortamda rezil olur kalırsınız.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster