/i/Tespit

  1. 1.
    +17 -23
    @1 şerefsizim tam tersi olsa Türkiye ne kadar sade birde amerikaya
    bak dersiniz siz
    ···
    1. 1.
      +1
      Amerikan şehir planlamasını inceleyin. 6dan fazla yolun kesiştiği bir meydan varsa orada önemli bir yapı bulunur
      ···
    2. 2.
      +6 -2
      amerikanın kullandığı ızgara şehir planlaması broadway sistemi diye geçer. pamukkaleden esinlenilmiştir zaten. metropolünü su basan yere bu kadar özgüvenli yorumları nasıl yapabiliyorsunuz aklım almıyor amcık hoşafları. hala daha bir haklı yol arıyorsunuz.
      ···
    3. 3.
      +4
      hasgerya panpama katılıyorum. tamamen bizimkilerin mallığı plan yapmayı bilmeyen bi milletimiz var aq onların. ayrıca istanbulda bu şekilde bi planlama biraz zor çünkü yeditepe dediğimiz yükseltili hatlara sahip düz bir ova şeklinde değil fakat bu plansız olduğumuz gerçeğini değiştirmez. çok sinirleniyorum aq plansızlığa.
      ···
    4. 4.
      +2 -7
      harbi hem cahilsin hem konuşuyon kardeş ya ulan bu sadece şehir planlama mı sence bence abd tak gibi robotlaşmış gib gibi duruyo bu medeniyet olayı örneğin yunanlarda yollar merkez bir yuvarlaktan başlar genişleyerek giderdi romalılarsa kuzeyden güneye ve doğudan batıya iki ana yol yapıp ardından ara yolları yaparlardı bizim medeniyetimize gelince hep göçebelik hem yerleşik hayatı kombin edip evlerimizi yüzyıllarca ağaçtan inşa etmişiz herkes evinden ve sokağından sorumluydu hatta araştıran osmanlı dönemindeki uygulamaları bulabilir neyse ağaçtan yapılan ve planlaması halkın ortak anlayış ve ilişkilerine göre şekillenmiş bir olay çok daha güzeldir ayrıca en küçük örnek meela bizde avlu vardır hani bunlarda avlu bu kadar özenti olmayın mk
      ···
    5. 5.
      0
      doğru diyorsun panpa
      ···
    6. 6.
      0
      Takma kafaya yap bi site
      ···
    7. 7.
      0
      çok daha kötü yerler biliyorum snake iyiymiş yine
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster