/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    -2
    Iskilipli atıf hocanın hayatına bak bi sen biraderim. Köydeki insanlar da mı memurdu. O zamanlar ekmeğin parası misal 1 tl ise şapka 70 tl idi. Halka zorla şapka aldırıp borca soktular.
    ···
    1. 1.
      +1
      Saçmalık,ben tarihten bilinenlerden konusuyorum.sen bana koylerdeki haci hocalarin hurafelerinden bahsediyorsun
      ···
    2. 2.
      +1
      iskilipli atıf hoca huur çocuğuydu. bırak şapka takmamayı nefes aldığı için asılması gerekiyordu.
      ···
    3. 3.
      0
      tarih sadece büyük şehirleri mi yazıyor biraderim.
      ···
    4. 4.
      -1
      Iskilipli atıf hocanın ne kötü yanı vardı
      ···
    5. 5.
      +1
      Yoo ataturkun sozu de vardir izmirden baslayacagina kastamonudan baslamistir sapkayi tanitmaya bu arada padisah 2.mahmut da fesi ve takim elbiseyi zorunlu hale getirdi diye gavur padisah olarak anilmistir,isyanlar baslamistir yine.fes yabanci kultur unsuru olarak kabul edildi de ataturkun sapka devrimi niye zorunuza gidiyor.acin okuyun abi az

      http://www.niyorktayms.co...ontent/uploads/mahmud.jpg bu da resmidir padisahin,bana bilmem ne hocanin hikayelerini anlatiyorsun da,oysa ben cok guzel bir hoca taniyorum tekkesi olan,merak edip gittim,adam ataturku cok guzel anlatiyor neden dusmanlik beslemiyor.cemaat 200-300 kisilik en az,senin gibi adamlara boyle fikirler asilayamaz miydi ?

      Iste zamanında her onune gelen ben seyhim,hocayim diye cikmasin diye yasaklamistir.Hic mi gormedin ufurukcu,cinci hocalari insanlarin paralarini talan edenleri,kadinlara taciz edenleri.Bunlari unutma hepsi 21.yy da oldu,sirf cahil oldugumuz icin kullanildik,oysa kuranda yazilanlarin disina cikiliyor hep,akillanin abi az siz turksunuz turk arap degil Atanizi bilin.araplar bile sizin kadar gibine takmiyor bir taku.
      ···
    6. 6.
      0
      Fes, tepesi düz, genellikle kırmızı, püsküllü, silindirik başlık. ismini başlıca üretim merkezi olan Fas'ın Fes şehrinden alır. Başta Osmanlı imparatorluğu olmak üzere birçok Müslüman ülkede kullanılagelmiştir.
      gördüğün gibi kardeşim fes birçok müslüman ülkede giyilmiştir.
      • **
      gelelim şimdi şapkaya;
      Yunan harbinde yunanlılar için, “şapkalı gavurlar geliyor” diye bağıran müslüman millete zorla bir selanik’linin eliyle şapka giydirmek; kazandığımızın değil, kaybettiğimizin ilanıdır. Zira bir yer feth edildiği zaman, bir fetih sembolü belirlenir… Tıpkı Fatih Sultan Mehmed Han’ın fetih sembolü olarak Ayasofya’yı Camii’ye çevirtmesi gibi. Düşmanlarımız fetih sembolü olarak Yahudi dininin nişanesi (sembolü) olan şapkayı başımıza geçirdiler.
      Şapka yahudilerin sembolüdür. tıpkı hristiyanların haç sembolü gibi.
      • **
      peygamber efendimiz (s.a.v) hristiyanlar ve yahudiler için;
      "Kim bu kavme benzemeye çalışırsa ondandır." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, Beyrut 1985, II/50) demiştir.
      • **
      şimdi düşün kardeşim
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster