/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +31 -7
    odtü sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra birkaç kitap çıkarmayı düşünüyorum. 6 ayda bir kan bağışı yaparım. arkadaşlarıma en ufak fırsatta hediye olarak kitap alırım. yerlere çöp atmam. dışarıdaki insanlara saygılı ve hoş görülüyüm. şu an aklıma gelenler bunlar, hayatın her alanında atatürkçülüğümü sözde bırakmamaya çalışıyorum. anlat bakalım sen ne yapıyorsun, şu vatana bir hayrından bahset?
    ···
    1. 1.
      +5 -4
      @1 solcuyum. sonuna kadar hak verdim sana ama dünya'da yapılan haklı haksız haraketlerden belirli bi toplumun ırkın yada düşünce akımının sorumlu tutulmasından yana değilim. burda etik felsefesine girmek istemiyorum ama benim görüşüm bir davranışın etik olup olmadığını toplum belirler ve bazıları yöresel bazıları ise evrenseldir.bu insanlar da farkında olmadan evrensel bir etik kuralını ihlal ediyorlar.bi kuruluşa zarar vermek isterken işçiye, halktan sesini çıkaramayan emekçi insanlara zulm ediyorlar. bence bu çok kötü bişey. bunu yapan insanların cezalarını çekmesini çok isterim. özellikle o paketçi elemanı ayağına kadar çağırıp bi kaç şey zırvalayıp geri gönderen huur çocuğunun.ama tüm bunların sebebi bu insanların komünist olmaları değil cahil olmalarıdır.her kesimde de cahil insanlar bulunuyor malesef. eğitim sisteminin durumu ortada. okumak isteyeni bile zorla cahil bırakıyorlar. insanların cahil olmalarına rağmen çeşitli fikir akımlarını bu kadar içten benimsemesi de tamamen türkiye de nesilden nesile geçen fanatikleşme olayıdır bir insanın babasının tuttuğu partiyi ölümüne savunması gibi hayatında bir kez bile kuranı açmamış insanların orda burda kulaktan dolma bilgilerle islamiyeti anlatması gibi,bir kez tarihi açıp bakmamış, nutuk okumamış sadece atatürkün iki sözünü bilip facebook'da akplilere küfür eden kemalistler gibi(bunlara yüzlerce örnek verebilirim).dediğim gibi bunun sebebi ülkemizde insanların çok kolay fanatik olmasıdır ve bu çok çok tehlikelidir.
      ···
    2. 2.
      0
      @1 Güzel kardeşim Komünizm nedir bir açıklayabilir misin sana zahmet ?
      ···
    3. 3.
      +1
      @1 Yeri değil farkındayım fakat metnin başarılı, yazı dili düzgün belli ki okuyorsun fakat eğer sosyoloji bölümünü bitirip kitap çıkartmayı düşünüyorsan daha iyi tahlil etmeye ihtiyacın var. Komünizmi dev-lisi kaale alarak eleştirmek çok mantıksız. Bir ideoloji olarak bunu bilmeyip "bakın şu komünistlerin haline" diyerek komünizmi eleştirmen yine yanlış. Eleştirilerin küçük komünistlere ve sığ görüşlülere gitsin. Tutarlı düşünen her insan o videodaki davranışı zaten yapmaz.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster