/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +5
    Geçen sene sinemalarda bir film vardı oscar ödüllü ,YERYÜZÜ diye ,uydunun tamiratıyla görevli astronotlar uzay boşluğunda öyle kalıyorlardı ya çaresizce aynı onlar gibi uzayda kendinizi boşlukta süzülürken hissedin etrafınıza bakın bu ne ihtişam dır ,devasa galaksiler ufacık bir bulut gibi görünüyor birbirinden milyonlarca km uzaklıktaki gezenler güneş sistemi falan ... Sonra gözünüzü dünyaya çevirin .

    Ne kadar ihtişamlı ve korkutucu derecede büyük görünür uzaydan bakınca dünya .
    Karanlık bir sonsuzluğun içinde mavi bir ışık küresi ,derin bir sessizlik devasa bir bir küre . Yalnız bu küre öyle bir küre ki kat kat koruma kalkanlarıyla dolu ,öyle bir konumda bulunuyor ki (güneşe olan uzaklık) ne çok sıcak ne çok soğuk, kuzeyi -güneyi öyle bir açıda duruyor ve sürekli değişiyor ki mevsimleri oluşturuyor, öyle bir dengede dönüyor ki gece ve gündüz oluşuyor ?

    sonra o kürenin içine baktığınızda her şey çok ufak görünür , evimiz ,sokağımız hatta şehrimiz ve ülkemiz ufacık görünür ,insanlar tıpkı bir elmanın üstündeki mikro organizmalar gibi çıplak gözle bile görünmez .Dünyanın en büyük binası, en hızlı koşan adamı, en zengini,en büyük barajı,en büyük stadı bunları göremezsiniz bile. Dünyanın hakimi ABD desek o bile kibrit kutusu kadar görünür .

    Sonra dünyaya indiğinizi düşünün
    Ayağınız yere değdiğinde bir bahçeye bakın (toprağa) ,mesela bir tarla düşünün aynı tarladan hem karpuz (şekerli) hemde biber(acı) yetişebiliyor .Aynı topraktan hem domates tadı hiç domatese benzemediği halde hemde fasulye yetişebiliyor ,aynı toprak ?içerisinde transistör veya bir işlem ünitesi olmayan toprak?Bu topraktan türlü türlü ürünler çıkıyor .

    Sonra bir aynanın karşısına geçip kendinize bakın ,gözler ,kulaklar, eller, dişler, burun, ayaklar vs.vs. hepsi birer olmazsa olmaz .Mükemmel bir sistem kulağın yapısı ,gözün yapısı her şey mükemmel işliyor.

    Şimdi diyeceksiniz ki EE bunları biliyoruz klagib DiNCi tefekkür konuları .Emin olun başka şeyler anlatacam tek istediğim ön yargılı olmayın .Bunlardan bahsetmemin başka bir sebebi var .

    Siz inanmayabilirsiniz veya inanabilirsiniz yani inanmaktan kastım sadece iSLAM değil hristiyanı ,musevisi, budisti, afrikadaki bir kabile dini ,ateşe tapanı suya tapanı, deisti hepsi sonuçta bir şeye inanma biçimi.

    Ben islam'ı ele alacam şimdi iyi dinleyin.

    önce ülkemizdeki klagib islam algısına bakalım:

    başında ışıl ışıl parlayan saten baş örtüsü, yüzünde yarım kilo makyaj takır takır ses çıkaran topuklu ayakkabılı kadın

    kamuda çalışan ezan okununca arabasındaki şarkının sesini kısan ,cumaları kaçırmayan, sözde 5 vakit namaz kılan ama cebinde her ayın sonunda faiziyle yüzleştiği kredi kartı olan gözünü makam bürümüş akrabasını ,dostunu ,hemşehrisini bir yerlere aldıran ,kul hakkı yiyen adam

    Dünyadaki islam algısına bakalım

    ortadoğuda elinde AK-47 veya M16 ile kamyonetin arkasına binmiş ALLAHU EKBER diyerek kafa kesen
    afrikada kızları kaçırıp tecavüz eden
    pakistanda hergün onlarca kişiyi bombalı saygııda öldüren teröristler .

    şimdi bu mudur gerçek islam ?

    hayır ,

    Gerçek islam

    yazının başındaki yaratılış mucizelerini görmektir ,sadece görmekle kalmayıp hayret etmektir ,Bir gün o toprağın altına gireceğini bilip aynaya baktığında yaradılışının mucizesini kavrayıp ayrıca öldüğünde çürüyecek cesedini görmektir,bir gün öleceğini bilmektir
    hiç bir şeyin kalıcı olmadığını sadece yaptığı iyilik ve kötülüklerin ona kar veya zarar getireceğini bilmektir.

    gerçek islam altın kaplama musluklardan banyo yaptırıp 55 çeşit yiyeceğin olduğu sofrada papyonlu hizmetçileri kendine hizmet ettirip 4000 cc motorlu milyonluk otomobiline binip cumaya gitmek değildir.

    gerçek islam sonunu düşünmektir ,ama dünyalık olarak değil ebedi olarak mesela 1955 yılında kusursuz fizik hatlarına sahip parfüm kokan 25 Yaşında bir bayanın 2015 te 85 yaşında buruşuk ,saçları dökülmüş , hareket edemeyen gözleri sararmış altında bezle gezen dışkı kokan bezini daha o zamandan görmektir .

    gerçek islam evdeki eskimiş kullanmadığın eşyaları muhtaç sahiplerine verirken gururlanmak değildir, biraz imkanın varsa sıfırını almaktır , iyiliği gizlice yapmaktır ,birine iyilik yaptığınızda ondan teşekkür beklemek değil aksine iyilik yapma fırsatını kendine verdiği için iyilik yaptığın kişiye teşekkür etmektir .

    gerçek islam adaletli olmaktır, kim olursa olsun kendi yandaşını akrabasını hak etmeden başkasının hakkını yiyerek bir yerlere aldırmamaktır .

    gerçek islam yaradılışında ve yaradılışta sebep aramaktır, düşünmektir .

    gerçek islam namazda ayaklar arası ayak boyu aralık olacak diye cetvelle hesaplamak değil ,namaz kılarken Alemlerin Rabbi olan Allah'a en yakın anı hissetmektir ,namaz kılarken devasa galaksileri gezegenleri yaratan Allah'ı düşünmektir .

    Gerçek islam kurban bayrdıbını sadece 4 ayaklı dana olarak görüp 2-3-4. günlerini mangal yapma ,etin yağlı kemikli kısmını dağıtmak değildir .

    inanmayan arkadaşlara da şunu söylemek isterim:

    Ne olur etrafınızdaki ,ben müslümanım diyip her türlü harama pisliğe ,yolsuzluğa ,rüşvete bulaşmış insanları örnek gösterme huyundan vazgeçin
    Sizin gördüklerinizi bizde görüyoruz işte onlara o yüzden Münafık deniliyor .

    inançlıyım diyen insanlarada şunu söylemek isterim

    sadece camide değil trafikte de müslüman olun ,
    ikinci el araba satarken hasarını söylerken de müslüman olun
    arkadaşınız-akrabanız hastalığında zorda kaldığındada işinize gücünüze ara verip müslüman olun
    ortada bir haksızlık varsa ve haklı olan güçsüz haksız olan güçlüyse adaletli tarafı savunacak kadar müslüman olun
    ve asla ve asla
    münafıklara prim vermeyin peşinden gitmeyin..
    ···
   tümünü göster