/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +6 -1
    Panpa'lar sene kaç bilmem ama ben daha ilkokul bebesi 2 veya 3. sınıf falanım . O zamanlar çok güzeldi , sokakta oyun oynayan son nesildik amk . En az 10-15 çocuk sokakta iner boncuklu tabanca savaşı yapardık , 9 taş , yakartop , istop , saklambaç , taso , futbolcu kartı , aylık , çift kale maç ... Ah ah özlediğimden saydım beyler kusura bakmayın .
    Nese bu güzelliklerin üstüne o gün daha da güzel bi gündü . Şeker bayramı sabahıydı , hemen sabahın köründe kalkmıştım . Bayram heyecanı bizimkilerle bayramlaştım . Gözlerim sürekli babamın cebine kayıyor . Babamda anladı durumu ve çıkardı cüzdanını başladı karıştırmaya . Sonra bana daha önce hiç görmediğim bi para verdi . Üzerinden anladığım kadarıyla 1 dolardı . Baba bu ne diye sorduğumda . Oğlum bu dolar , bizim paramızdan çok daha değerli . Buna iyi sahip çık har vurup harman savurma sakın dedi .
    Vay amk ! Dolarım olmuştu . Annem babam birbirine bakıp bin bin sırıtıyordu ama ben onlarda mutluluktan sırıtıyorlar sandım .
    Nese gittim aşağı arkadaşlarıma hava atmalıydım . Bi baktım milletin elinde 5,10,20,50 liralar . Ahahaha :D Ezik binler . Çıkardım paramı gösterdim . Bu dolar sizinkini giber demek istiyordum ama ordan mahallenin büyük abileri " hani olur ya topa abanırlar , asla ebe olmazlar" asıl gelip onlar benle fena taşak geçtiler . Babamın beni kandırdığı söylediler . Aslında o para 2 lira bile değilmiş . Sonra ben inanmayınca birlikte bakkala gittik bakkala sorduk . O sözleri çok iyi hatırlıyorum adam bu para 1.25 lira eder demişti ...
    O günü hala unutamam rezil rüsva olmuştum . O parayla 2 sulu göz alıp aynı anda çiğneyip babamın yanına gittim ve ağlayarak neden beni gibtin lan diye bağırdım .
    Tabiki böyle olmadı sadece gibildiğimle kaldım .
    ···
   tümünü göster