/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +4 -1
    panpa ilgi alanların ile bölümün hiç aynı olmayabilir ama
    1- ilgi alanların alakasız bile olsa bölümünle sentezleyecek bişeyler düşünebilirsin
    2- bölümünü sevmiyorsan, en iyi seçeneğin erken emeklilik. bunun için de sevmediğin bölümde herkesten iyi olmak zorundasın.
    sınıfta kalma lüksün nasıl olabilir senin? ben de sevmediğim bir bölüm oluyordum, gidip en çok çalışan en ön sıralara oturan tiplere, "ya ben konuyu anlamıyorum, sen çalışırken bana da anlat, hem sen de çalışmış olursun" kafasıyla yaklaşıp, iki muhabbet kurup ders notlarını da alıp çatır çatır geçmiştim.. hepsi de düzgün insanlar onların, hala muhabbet ederiz.
    matematikten cb alınca profa gidip "ben bu notu hak etmedim" demiştim amk..o da "gayret ediyor olman dikkat çeken bişey, doğru şeyler yapıyorsun, aldığın notları da hak ediyorsun, daha da iyi olacaksın" demişti.

    bişeyleri başarıyor oldukça özgüven ve çalışma hırsı geliyor.
    kız mevzularını da şöyle özetleyeyim. ben zamanında yunan bir kıza çok aşıktım. o da bana pas veriyordu ama ben 100 seviyorsam o 1di..gidip başkalarıyla takılıyor, gelip bana "arkadaş gibi seviyorum seni ben" diyordu.. bişey de diyemiyordum.. geri geldi mi mal gibi seviniyordum sonra. çocukluk.
    o kız demişti, sence aşkı aşk yapan şey ne diye.. verdiğim şiirsel gibik sokuk cevabı hatırlamıyorum bile
    sence? demiştim, o da "karşılıklı olması bence" demişti.. @2 gibi gibti orda kevaşe
    her neyse.. koyuyordu bana o zamanlar.. uğraşsam olacakmış gibi geliyordu.
    daha sonra anladım ki, bir kız mevzusunda ne zaman "uğraşsam olacak" diye hissedersen, o zaman dipsiz kuyuya düşmüş, gibi tutmuşsun demektir. asla olmaz, hep acı çekersin.
    ben o kıza ne zaman gibtir çektim, o zaman geldi yatağıma girdi.

    ama daha sonra bir başksıyla anladım ki, haklıymış.. sadece karşılıklı olunca oluyormuş. yani panpa gerçekten seveceğin birisi karşına çıkmamış, yokluktan olanları leyla zannediyosun ama aşk olduğu zaman anlıyorsun ki,
    aşk seni dünyada cennete çıkartan bişey, ilişki yürüyebilsin diye sürekli tren rayları inşa etmen gerekiyorsa o sadece külfet

    özet: eğ başını önüne, çalış amk beyinsizi 24 yaşında 2. sınıf ne amk ben 25imde iş kuruyorum bitti de okul
    ···
   tümünü göster