/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 76.
    0
    yaşadıklarının sebebi muhtemelen asker çocuğu olmandan ötürü faşist ve ırkçı bi kafada yetişmiş olmanın vermiş olduğu bastırılmış eziklik duygusudur. halkın çoğunluğunun kürt olduğu illerde kendini azınlık hissedince, kuyruğu kıstırılmış köpek gibi sağa sola sallamandan belli olmuş zaten. hayır yani saydığın yerlere hiç gitmesek harbiden anlattıklarına inanıcaz. doğu halkının gerçekten insan gibi olanlara nasıl davrandığını da o bölgelere giden bilir (yine de %100 genellemiyorum tabii ki her halkın iyisi-kötüsü olduğu gibi). ırkçı-aşırı milliyetçi-faşist kafadaysan zaten bu anlattıklarını o saydığın bölgelerde yaşaman çok normal. omurgasız adam çok olmadığı için kimse senin gibi tipleri güllerle, çiçeklerle karşılamaz maalesef orada.

    bir de neymiş gerilla marşı çalınınca karşılık olarak mehter marşı açmışmışsın. bravo memleketi kurtardın bordo klavyeli kardeşim benim. bu yaklaşımla zaten sen kafadan bitirmişsin olayı. okuduğum kadarıyla oradaki insanların çektiği acıların yanında senin yaşadıkların da en fazla kedi gibini görmüş yaram var zannetmiş olayındaki yaradır.

    yıllarca bu adamlar sanki keyiflerinden dağa çıkmış, sağa sola sıkmaya başlamış gibi lanse edildi bu ülkede. ya bilmiyorsun ya da bilmemezlikten geliyorsun ama sen batıda sıcak yatağında uyurken bu insanlar doğuda sadece kürt oldukları için ölüyordu. ölmemek için mücadeleyi, direnişi seçen bir halk her şey olabilir ama kesinlikle onursuz değildir. bir harekete sallamadan önce onun hakkında da iki gram bilginiz olsun öyle sallayın.

    daha da fazla devam etmicem gerçi lise çağındaki bir bebeden oradaki yaşayan halkla empati kurmasını beklemek saçma olurdu zaten.

    ha bir de son olarak sen mağdur falan değilsin. mağdur olanlar sadece bu ülkede yapılan 3-5 gibik politika yüzünden her iki taraftan da ölen insanlar maalesef.
    ···
   tümünü göster